Pentru că ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, specialiștii spun că stresul, alimentația proastă și lipsa somnului, duc la slăbirea imunității. Însă există un secret care duce la creșterea imunității.
Dan Bujor, terapeut, spune că masajul are efecte pozitive asupra organismului. Specialistul spune că masajul „ajută la construirea celulelor protectoare din organism pentru a neutraliza atacatorii, cum ar fi cancerul şi infecţiile virale”.
„Corpul nostru, cu sistemul său imunitar puternic, este suficient de competent pentru a face faţă diferitelor tipuri de infecţii. În plus, masajul are un rol extraordinar în menţinerea unei imunităţi puternice. Ajută la construirea celulelor protectoare din organism pentru a neutraliza atacatorii, cum ar fi cancerul şi infecţiile virale. Studiile clinice au arătat că masajul regulat ajută la atenuarea stresului, dar creşte totodată şi capacitatea citotoxică a sistemului imunitar (nivelul de activitate al celulelor ucigaşe din organism) şi reduce numărul celulelor T”, explică Dan Bujor, potivit ciao.ro.
Un alt secret pentru creșterea imunității a fost divulgat de bioenergoterapeutul Lidia Fecioru. Ea spune că metoda prezentată are grijă de colesterol şi creşte imunitatea.
Lidia Fecioru: „Poate fi mâncat în orice moment al zilei”
Tot ce trebuie să faci este să prăjești șase căței de usturoi, în propria coajă, pe care să îi mănânci apoi în 24 de ore. Usturoiul nu trebuie ars, ci doar prăjit în propriul suc. Poate fi mâncat în orice moment al zilei, timp de o lună de zile.
Printre beneficiile pe care le aduce se numără: creșterea imunității, îmbunătățirea calității sângelui, scade colesterolul. Iar schimbările sunt resimtite din plin, asigură bioenergoterapeutul.
Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta
Și medicul nutritionist Corina Zugravu vine cu un sfat legat de acest subiect: „Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta. Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii (ca si alte plante similare, hrean, ceapa etc.)”, explica medicul nutritionist Corina Zugravu.