Soia verde este o leguminoasă care oferă diferite beneficii pentru sănătate și poate fi încorporată în diferite preparate. Aflați mai multe mai jos.
Ai auzit de soia verde? Acest aliment este un tip de leguminoasă care primește nume diferite. Numele științific este Vigna radiata și își are originea în India, deci este un aliment tipic în bucătăria indiană și asiatică.
Se caracterizează prin faptul că are o culoare verde închis la exterior și galben strălucitor la interior. În plus, are un gust ușor dulce, o consistență moale și o prospețime similară cu cea a lintelor.
Poate fi folosit în diverse feluri de mâncare. Datorită valorii sale nutritive importante, încorporarea acestuia în dieta dvs. este o decizie excelentă.
Proprietățile nutriționale ale soia verde
Conform studiului Evaluarea compoziției nutriționale și a digestibilității aparente și ileale la porcine de fasole mung (Vigna radiata sau Phaseolus aureus) cu și fără tratament termic, în 100 de grame din acest aliment există următorul conținut de nutrienți:
- 20 de grame de proteine.
- 19 grame de carbohidrați.
- 7,60 grame de fibre dietetice.
- Complex variabil de vitamina A, C și B, cum ar fi tiamina și riboflavina.
- Diverse minerale, cum ar fi magneziu, calciu, fier și sodiu
Care sunt beneficiile pentru sănătate?
Din fericire, toți nutrienții pe care îi oferă ajută la menținerea sănătății. În acest sens, consumul acestei leguminoase într-o dietă variată și echilibrată în funcție de fiecare persoană poate avea anumite avantaje.
După cum a fost stabilit de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), beneficiile derivate din încorporarea leguminoaselor în dietă sunt următoarele.
- Scade riscul bolilor coronariene
- Ajută la menținerea sănătății creierului
- Poate preveni bolile congenitale
- Ajută la prevenirea diabetului
- Oferă proteine dietei
- Protejează sistemul imunitar
- Ajută la prevenirea diabetului
- Prevenirea anemiei
Soia verde ca parte a unei diete sănătoase
După cum probabil ați văzut, consumul de soia verde și leguminoase, în general, are beneficii diferite pentru sănătate. Cu toate acestea, aportul lor ar trebui să facă parte dintr-un model alimentar sănătos și echilibrat pentru a evita deficiențele nutriționale.
Prin urmare, dacă nu le-ați încercat niciodată, rețineți că, pe lângă proprietățile lor, soia verde se prepară ușor și le puteți adăuga la diferite feluri de mâncare.