Oamenii legii au început să intre în alertă după ce au primit un pont că un transport de droguri se îndreaptă din Belgia către Olanda. Când au deschis ușile camionului, polițiștii au avut cea mai mare surprinză, pentru că stupefiantele au început să „curgă în valuri”.
Potrivit informațiilor oferite de NL Times, autoritățile olandeze l-au arestat pe șoferul care conducea camionul ce transporta aproape două tone de cocaină, care a fost evaluate la peste 190 milioane de euro. Camionul a fost oprit sâmbătă, aproape de Barendrecht și când au fost deschise ușile mașinii, „sute de blocuri de cocaină au căzut pe stradă”, a anunțat Parchetul, care susține că drogurile au fost distruse.
Românul a fost arestat
Șoferul român a fost arestat și prezentat unei instanțe de judecată. Camionul a fost pus într-o zonă securizată din Portul Rotterdam și urmează să fie realizată o verificare așa cum scrie la carte. La această operațiune a participat o echipă formată din poliţişti şi procurori ai Biroului Districtual Rotterdam.
Cât de periculoasă e cocaina
Drog puternic, extras din frunzele arbustului de coca, cocaina este unul dintre substanțele care provoacă cea mai mare dependență, chiar și după o singură utilizare.
Potrivit specialiștilor, stupefiantul are efect imediat și acționează ca un stimulent extrem de puternic pentru creier și blochează eliminarea dopaminei. Dacă este consumată în cantități mici, cocaina face consumatorul să se simtă euforic, somnul și oboseala dispar. În funcție de modul în care este consumată (mestecată, prizare, fumat sau injectare), efectele durează cel mult o jumătate de oră.
Combinată cu alcoolul, devină periculoasă pentru creier
Specialiștii avertizează că atunci când este combinată cu alcoolul, riscurile devin și mai mari, pentru că substanța devine extrem de periculoasă pentru creier. Iar combinația dintre heroină și cocaină crește riscul de supradoză care oricărei persoane îi poate fi fatală.
Efectele fizice ale consumului de cocaină sunt dureri de cap, convulsii, episoade epileptice, boli cardiace, atacuri de cord, infarct, aritmii, tensiune peste sau sub limita normală, boli ale plămânilor, disfuncții sexuale sau infertilitate, instabilitate emoțională, halucinații vizale, psihoză sau chiar comă.