Căldură, vară și inevitabil, gunoaie. Este rețeta perfectă de a crește mari și șobolanii. Interesant și în acest caz că un șobolan s-a pornit să atace un om. Prin urmare, reacțiile unor vietăți, ca și la unii oameni, devin din ce în ce mai imprevizibile și șocante.
Șocant. Un om fără adăpost a fost mușcat de un șobolan, la Iași. Ce spun medicii
În prima zi de weekend, vineri seară, un om fără adăpost, care bântuie străzile Iașului, a fost mușcat de un șobolan de ambele glezne. Persoana în cauză a ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.
În garda de noapte, vineri spre sâmbătă, ”a fost adus un pacient fară locuință cu plăgi mușcate de un șobolan la glezna dreaptă și una la glezna stângă. A mers la Spitalul de Boli Infecțioase”, a transmis pentru BZI, prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.
Bărbat mușcat de șobolan și la București
Un bucureștean a fost mușcat de un șobolan, cu un an în urmă, pe o stradă din centrul Capitalei și a fost transportat la Institutul de Boli Infecțioase. Prezentarea la o unitate medicală în astfel de cazuri se impune ca necesitate din cauza faptului că rozătoarele în cauză pot transmite boli serioase. Și acest bărbat a fost mușcat tot la picior.
Pacienții în astfel de cazuri, au parte de tratament specializat și li se administrează mai multe doze de vaccin anti-rabic.
Ce măsuri se iau în cazul unei mușcături de șobolan
Medicul Adrian Marinescu a explicat la ce măsuri trebuie să recurgă persoanele care sunt puse în situația de a fi mușcate de șobolani.
„Înainte de toate, folosim apă și săpun, folosim soluții dezinfectante și mergem la centrul antirabic din regiunea unde ne aflăm, pentru a face acest tratament cât mai repede … Putem discuta de toxiinfecție alimentară, rabie, tetanous și lista poate continua. Pentru mine e important de găsit acele variante încât să prevenim”, a spus, printre altele, cunoscutul medic specialist bucureștean.
Foto: pixabay