Polițiștii nu o uită pe Irina Alexe (USR-PLUS), demisă de Florin Cîțu din funcția de secretar de stat în MAI. Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul” o ironizează, într-o postare pe pagina de socializare, pe Irina Alexe, ajunsă secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.
Pensionată la 42 de ani, Irina Alexe, fosta polițistă de la USR-PLUS, a fost demisă de premier , după ce Florin Cîțu a intrat în conflict direct cu partidul condus de Dan Barna și Dacian Cioloș.
Odată cu „curățenia” făcută de Florin Cîțu în rândul secretarilor de stat USR-PLUS a fost dată afară și Irina Alexe din funcția pe care o deținea în Ministerul de Interne. Irina Alexe a fost numită secretar de stat la Ministerul de Interne, la propunerea USR-PLUS.
„Cîțu, răzbunător, a ras miercuri toți secretarii de stat pluseristi. Adică si pe Irina Alexe, giuvaerul polițiștilor, protejata lui Blaga, recondiționată de Cioloș, chestorița la 35 de primăveri și pensionară la 42. Suntem toți îndurerați și demotivați întrucât stimabila era pentru noi toți un simbol al succesului, o lecție vie despre cum să faci carieră fulgerătoare în poliție fără să fii o zi măcar, polițist operativ. Doar slujind un politician puternic.”, au postat sindicaliștii pe Facebook.
Declarația de avere a fost făcută publică după șapte luni de la instalarea în funcție
Deși a fost instalată în funcție în luna februarie, declarația sa de avere a fost făcută publică de abia în această săptămână. Conform documentului, Irina Alexe are o pensie de serviciu de circa 3.000 de euro/lună. Mai exact, în 2020, ea primea o pensie lunară de 14.236 de lei. Din pensie, Irina Alexe a câștigat, în 2020, 170.832 de lei.
Alexe s-a pensionat în 2017, având, la acea vreme, o pensie de „doar” 13.000 de lei. Ca atare, în trei ani, pensia i s-a majorat cu 1.236 de lei. În perioada în care a fost secretar de stat în MAI, Alexe a beneficiat și de salariul aferent funcției.
Este o problemă de fond, a unui cadru legal corupt
Problema, pe care o văd toți oamenii cu bun simț din România, este una de fond, dar, din păcate, întrebările au devenit retorice:
Cum poate să iasă la pensie cineva la 42 de ani de la birou, când alții din alte profesii trebuie să-și aștepte vârsta de pensionare, fără să fie luată în calcul uzura fizică sau psihică a oamenilor? Iar, dacă uzura psihică este atât de mare la 42 de ani încât se impune pensionarea, cum poți să ocupi o funcție de mare responsabilitate precum cea de secretar de stat?
Cum poate cineva să primească o pensie atât de mare fără să aibă anii de cotizație la fondul de pensii, în timp ce mii de pensionari care au contribuit mult mai mulți ani la acest fond, deci cu mult mai mulți bani, au acum pensii de câteva ori mai mici?