Simplu și rapid. Clătite cu cartofi, atât de gustoase! Este vorba despre o rețetă mai puțin cunoscută, dar foarte gustoasă și ușor de preparat. Dacă ți-a rămas piure de cartofi pentru a doua zi și nu știi ce să faci cu el, nu-l arunca.
Poți să-l folosești pentru clătite aperitiv, bune de servit la mic dejun. Sau, pur și simplu, ca gustare între mese. Clătitele din cartofi se gătesc foarte repede și pot fi servite împreună cu o salată de legume.
Clătite cu cartofi. Ingrediente
– 3 cartofi albi
– 150 ml lapte clocotit
– 250 g făină
– 3 ouă
– 1 pahar cu iaurt
– sare după gust
– ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Pune la fiert în apă cu sare cartofii curățați și tăiați și lasă-i să fiarbă timp de 10 minute. Pasează cartofii semifierți și adaugă laptele clocotit. Amestecă și lasă să se răcorească puțin.
Adaugă făina, ouăle și iaurtul și amestecă totul până obții un aluat gros, care se poate lua cu polonicul. Într-o tigaie, în uleiul încins, se pun cu polonicul mici cantități din clătitele de cartofi, care se prăjesc pe ambele părți.
Se servesc cu garnitură din salată sau cu iaurt.
Poftă bună!