Lifestyle

Simplu și eficient! Respirația „4-7-8”, antidotul perfect contra stresului

Simplu și eficient! Respirația „4-7-8”, antidotul perfect contra stresului

Simplu și eficient! Respirația „4-7-8”, antidotul perfect contra stresului.

Andrew Weil, specialist în medicină integrativă, de la Universitatea din statul american Arizona, a explicat că această tehnică de respirație este împrumutată de la yoghinii din India. Aceștia o folosesc în timpul meditației. Dr. Weil consideră că fiecare tip de respirație poate fi un instrument util pentru atingerea unei stări mentale sau fizice dorite.

„Sentimentele vin și merg ca nori pe un cer vântos. Respirația conștientă este ancora mea”, spunea călugărul budist Zen Thích Nhất Hạnh,

Respirația „4-7-8”, antidotul perfect contra stresului

Această respirație mai este cunoscută și sub denumirea de Respirația Relaxantă. E o tehnică pe care o poți practica pentru o stare relaxată aproape imediat. După cum demonstrează dr. Weil, durează foarte puțin, nu necesită echipament și poate fi făcut oriunde.

Deși poți face exercițiul în orice poziție, e bine să ții spatele drept în timp ce înveți exercițiul. Așează vârful limbii pe cerul gurii chiar în spatele dinților frontali superiori și ține-i acolo pe toată durata exercițiului. Vei expira prin gură în jurul limbii.

  • Expiră complet prin gură.
  • Închide gura și inspiră liniștit prin nas, cât timpi numeri în gând până la patru.
  • Ține-ți respirația cât timp numeri până la șapte.
  • Expiră complet prin gură și numără în gând până la opt. Aceasta este o respirație.
  • Acum inspiră din nou și repetă ciclul de încă trei ori, pentru un total de patru respirații.

Reține că trebuie să inspiri întotdeauna liniștit prin nas și să expiri prin gură. Vârful limbii rămâne în poziție tot timpul. Expirarea durează de două ori mai mult decât inspirația. Timpul absolut pe care îl petreci pentru fiecare fază nu este important; raportul „4-7-8” este important.

În afară de faptul că îi ajută pe oameni să se relaxeze, această metodă mai poate fi folosită și ca antidot împotriva insomniei, dar și pentru aplanarea momentelor de conflict.

Metoda funcționează atât de bine pentru că forțează încetinirea bătăilor inimii. Weil recomandă folosirea acestei tehnici de două ori pe zi pentru a putea observa cu adevărat beneficiile sale, dar și completarea ciclului doar de patru ori la început.