Vin sărbătorile de iarnă. Crăciunul este cea mai așteptată perioadă pentru multe persoane. Acest moment de celebrare îi aduce pe toți cei dragi la aceeași masă. Sărbătorirea Crăciunului reprezintă o tradiție care se respectă din moși strămoși. Astfel, există multe obiceiuri, care diferă în funcție de fiecare țară. Dar, un element care nu lipsește din casa oamenilor este bradul. Oamenii aleg în fiecare an să împodobească un brad natural sau unul artificial.
Bradul natural are multe avantaje, dar și dezavantaje. Dar, cu siguranță, mirosul de brad este caracteristic pentru perioada Crăciunului. De asemenea, poate aduce multă bucurie.
Brad natural în casă
Un brad natural este o responsabilitate pentru fiecare. Acesta trebuie îngrijit corespunzător, pentru a nu se usca înainte de finalul perioadei de sărbători. Îngrijirea pe care i-o acordați pomului de Crăciun va determina durata de viață a acestuia. Un brad poate supraviețui timp de patru până la cinci săptămâni înainte de a se usca. Asta doar dacă este bine udat. Dacă bradul nu se înclină din cauza greutății decorațiunilor sau acele nu cad de pe ramuri, puteți fi siguri că ceea ce faceți este corect.
Longevitatea bradului de Crăciun este influențată și de tipul de pom. De exemplu, pinul și molidul se păstrează de obicei bine timp de două sau trei săptămâni. Dar bradul și chiparosul pot rezista până la cinci săptămâni. Iată câteva indicații pentru prelungirea duratei de viață a unui brad de Crăciun natural.
Alege bradul potrivit
În primul rând, aveți grijă că cumpărați un brad bun. De obicei, un copac sănătos are mai puține ace maro. În plus, foarte puține ace ar trebui să se desprindă dacă trageți ușor de o ramură. În loc să se simtă fragile, acele unui copac tânăr ar trebui să fie netede și elastice. Cu excepția molidului, care are de obicei ace ascuțite și rigide.
Îngrijește bine bradul
Cea mai importantă componentă pentru menținerea prospețimii și vitalității bradului este apa. Udați pomul imediat ce ajungeți acasă. Investiți într-un suport care are un rezervor integrat de dimensiuni considerabile. Atunci când căldura din interiorul unei locuințe face ca nivelurile să scadă în fiecare zi, adăugați apă.
Taie o parte din trunchi
La câteva ore de la tăierea unui brad, seva începe să se acumuleze în jurul bazei trunchiului. Seva împiedică copacul să absoarbă apa de care are nevoie pentru a rămâne verde. Însă acest sistem natural de apărare protejează și închide tăietura. Absorbția de apă poate scădea la aproximativ opt ore după tăiere. Așadar, înainte de a lua un brad, cereți ca vânzătorul să taie 5 cm din trunchi.
Problema surselor de căldură
Căldura abundentă este de preferat în timpul anotimpului friguros. Dar, căldura excesivă din încăpere poate dăuna bradului natural de Crăciun. Acesta își va pierde treptat acele, pentru a conserva umiditatea de care are nevoie. În plus, aceștia se pot usca rapid dacă sunt plasați lângă o sursă de căldură. Precum caloriferul sau cuptorul. Astfel, ai grijă unde plasezi bradul în cameră, pentru a te putea bucura mi mult de el, conform Catine.