Lifestyle

Sfaturi de vacanță. Ce destinații turistice nu trebuie să ratezi

turiști, taxe cazare sursa foto zf
sursa foto zf

Lumea este plină de destinații turistice fabuloase. Istoria, cultura și bucătăria excelentă așteaptă să fie descoperite. Din peninsula Istria până în Laguna Venețiană. Vârful cel mai înalt al Mării Adriatice este un amestec curios de culturi, bucătării și stiluri arhitecturale.

Împachetați puține haine și faceți un tur al peninsulei Istria. Înainte de a face un salt în laguna venețiană de vizavi. Dacă doriți să călătoriți în destinații fabuloase, luați în considerare aceste sfaturi.

Ce destinații turistice nu trebuie să ratezi

Într-o zi senină, puteți vedea de la o parte la alta a mării. Renunțați la închirierea unei mașini, este mai senin să călătoriți cu feribotul, trenul și autobuzul. Astfel, puteți simți magia acestei zone. Iată câteva destinații pe care nu trebuie să le ratezi.

Trieste

Miramare, sursă foto Dejulmeu.ro

Acum italian, cândva austriac, Trieste a fost întotdeauna un oraș unic. Comandați Apfelstrudel împreună cu un espresso în Piazza Unità d’Italia. Absorbiți influențele cosmopolite pe un fond sonor de limbi diferite. Piața centrală este decorul unei povești mai vechi și mai dramatice. Cel mai influent istoric de artă, Johann Winckelmann, a fost ucis într-un hotel din piață, în 1768. De către un bărbat pe care localnicii îl numeau „prietenul” său.

De atunci, turiștii au venit să se joace de-a detectivul sau să aducă un omagiu. Din vârful dealului, puteți zări castelele din Duino și mai popularul Miramare.

Insulele Brijuni

Orașul Fažana, sursă foto Travel Colors

Orașul Fažana se află la o scurtă călătorie cu taxiul sau cu autobuzul de Croația. Îndreptați-vă spre docuri și comandați o farfurie de creveți suculenți la Sapore di Mare. Înainte de a lua vaporul spre Veli, insula principală a arhipelagului Brijuni.

Austriecii au înființat această stațiune, italienii au continuat de unde au rămas după război. Iar Veli a devenit mai târziu casa de vară a președintelui iugoslav, Tito. Faceți-vă timp să închiriați o bicicletă, să vă plimbați printre ruinele romane și bizantine. Dar și să faceți baie într-un loc retras, când soarele devine prea fierbinte. Stați pe o stâncă umbrită cu o carte bună. Apoi, navigați spre Veneția, simțindu-vă revigorat.

Cele două hoteluri din epoca austriacă Istra și Neptun sunt administrate de Parcul Național. Prețurile camerelor sunt în medie de 150 de lire sterline pe noapte.

Laguna venețiană

Lido, Veneția, sursă foto Lido di Venezia

Pe măsură ce te apropii de lagună dinspre mare, ești tentat să-ți amintești de Sonetele venețiene ale lui August von Platen. Vizitarea Lido este amuzantă pentru farmecul său decolorat de belle époque.

Mergeți mai departe de-a lungul plajei pentru a vedea lucruri unice. Această destinație oferă case de vară improvizate pe nisip, pereți de graffiti. Adică o atmosferă numai bună pentru înot și plajă. Insula principală a Veneției este de neratat dacă nu ați mai vizitat-o până acum. Pentru arta sa, pentru Aperol spritz. Dar și baccalà mantecato, un pateu cremos, cu coajă sărată. Adriatico Mar servește cel mai bun aperitiv.

Asigurați-vă că vă cumpărați și un abonament pentru vaporetto. Henry James credea că nu poți cunoaște Veneția fără să te plimbi prin Torcello. Aceasta este insula de retragere a venețienilor din calea hunilor. Pereții bazilicii sale sunt împodobiți cu mozaicuri bizantine. Cândva un centru al comerțului și al conexiunilor mondiale, Torcello de astăzi este liniștită. Mergeți și la micul San Lazzaro, cu mănăstirea sa armenească, conform The Guardian .