Există câteva indicii clare care te îndrumă să mergi cu prietenul necuvântător de urgenta la medicul veterinar. Senzația de vom, diareea, respirația îngreunat, acestea sunt doar câteva din semnele transmise de animale atunci când este bolnav. Nu ignora! Animalul de companie poate muri.
Ce se întâmplă atunci când simptomele nu sunt atât de grave? Când ar fi indicat sa mergi neapărat la medicul veterinar? Clubanimaledecompanie.ro a expus cateva exemple de simptome pe care le-ar putea avea pisica sau câinele tăuși pe care nu ar trebui sa le mai ignori niciodată.
Respiratie ingreunata. Orice modificare apăruta în felul în care respira pisica sau câinele trebuie rezolvata imediat. Pentru că tractul respirator la pisicii și câini este de dimensiuni mici, chiar si problemele minore de respirație se pot transforma în situații care să le pună viața în pericol.
Dacă animalul de companie tușeste, obosește repede sau respira greu ar trebui consultat imediat de medicul veterinar. Bolile cardiace sau pulmonare, infecțiile, obstrucțiile dar și altele pot cauza probleme respiratorii bruște.
Refuza mâncarea mai mult de 48 de ore. Apetitul unui animal de companie se menține, cu excepția apariției unei afecțiuni cu adevarat grave. Dăcă prietenul tău necuvântător nu mănâncă mai mult de 2 zile ar trebui să te pună pe gânduri.
Nu o ignora! Animalul de companie poate muri
Voma. Orice câine sau pisică mănâncă uneori resturi alimentare ce le găsește pe afara, apoi le vomită după ce ajunge acasă. Însă, dacă vomita de mai mult de 2 sau de 3 ori într-o singura ora, s-ar putea sa fie vorba de o urgență și ar trebui consultat de un medic veterinar.
Diaree. Dacă durează mai mult de o zi ar trebui tratată. Din cauza dimensiunilor mai reduse ale animalelor de companie, acestea se pot deshidratata mai repede decât oamenii.
Daca animalul tău de companie are scaune moi mai mult de o zi, du-l imediat la medic. În majoritatea cazurilor, tratamentul este simplu și foarte eficient încă de la primele administrari.
Creșterea consumului de apa sau urinarea frecventă. Modificările apărute în consumul de apa sau frecventa urinarii pot crea probleme în identificarea afecțiunilor de care suferă o pisica sau un câine. Dacă observi ca acestea stau mai mult lângă bolul cu apa, vor sa iasă mai des afara sau observi ca trebuie sa schimbi așternutul igienic din litiera mai des ca de obicei, mergi la medicul veterinar.
Aceste simptome pot fi asociate cu diabetul, afecțiuni ale rinichilor sau ale ficatului, otrăvire, dezechilibre hormonale dar și altele.