Lifestyle

Semnele de pe chipul tău, metodă de diagnosticare a unor BOLI. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori!

Semnele de pe chipul tău, metodă de diagnosticare a unor BOLI. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori!

Semnele de pe chipul tău, metodă de diagnosticare a unor BOLI. Au fost identificate și utilizate de medicina ayurvedică ca metodă de diagnosticare a unor boli. În acest sens, conform medicinei tradiționale orientale, semnele de pe față sunt o reflectare a sănătății noastre.

Potrivit dr. Leslie Tabi, dermatolog și purtător de cuvânt al British Skin Foundation, „se pot spune multe despre stilul de viață al unei persoane după față, datorită semnelor de pe față cauzate de tipul de dietă, ce bea și cum mult fumează, printre alți factori.

Semnele de pe chipul tău, metodă de diagnosticare a unor BOLI. În funcție de tipul de piele, forma feței și obiceiurile alimentare și de viață, pot apărea anumite semne pe față, principalii factori care afectează pielea fiind stresul, alcoolul, cafeaua și țigările:

1. Chipul subțire și negru

Excesul de exerciții fizice și anumite diete pot fi responsabile. Potrivit lui Aamer Khan, director medical al Harley Street Skin Clinic, exercițiile fizice privează excesiv pielea feței, în special pomeții, de oxigenul necesar.

2. Față grasă și căzută

Lipsa exercițiilor fizice, stresul și consumul de alcool sunt factori determinanți, deoarece afectează producția de hormoni precum cortizolul și glanda parotidă, pe lângă faptul că afectează producția de colagen. Acest lucru face ca pielea să-și piardă elasticitatea.

3. Riduri

Potrivit lui Chris Griffiths, profesor de dermatologie la Universitatea din Manchester și expert în îmbătrânire, soarele este principalul declanșator al ridurilor groase și profunde de pe față. În special, pielea de pe frunte și din jurul ochilor este mai susceptibilă la deteriorarea cauzată de expunerea la soare, deoarece derma este mai subțire în aceste zone; Prin urmare, este recomandabil să folosiți întotdeauna protecție solară.

4. Piele uscată

Lipsa de vitamine, în special de tip A, este responsabilă de uscăciune, la care, dacă adaugă obezitate, oboseală, căderea părului, constipație sau ciclu neregulat, la femei, poate fi hipotiroidism.

5. Roșeață a pielii

Cofeina și lipsa vitaminei D sunt responsabile. Bând prea multă cafea se poate deshidrata pielea, făcând-o să pară roșie și uscată. Lipsa expunerii la soare reduce nivelurile necesare de vitamina D, importante pentru sănătatea pielii. În plus, roșeața se poate datora unei alergii sau unui semn de rozacee, o afecțiune ereditară, dar a cărei afecțiune este cauzată sau agravată de alcool, cafea și mâncare picantă.

6. Icter sau piele galbenă

Este un semn al problemelor hepatice, cum ar fi hepatita sau ciroza, sau un simptom al alcoolismului dezvoltat.

7. Față palidă

În multe cazuri se poate datora lipsei de fier sau producției insuficiente de hemoglobină; În plus, poate fi un semn al anemiei cronice. Una dintre cele mai bune modalități de a rezolva acest simptom este să consumați alimente bogate în acest mineral și vitamina C.

8. Cearcăne

Lipsa somnului și fierului poate provoca apariția cearcănelor deoarece ambele sunt esențiale pentru regenerarea țesuturilor. Pielea de sub ochi este deosebit de subțire, ceea ce înseamnă că nuanța albăstruie a acestor vase de sânge va prezenta o intensitate mai mare (albastru) din cauza lipsei ambelor.

9. Acneea

În ciuda faptului că este o afecțiune genetică, problema poate fi agravată atunci când se ia o dietă bogată în grăsimi și lactate. Unii experți sugerează că ar putea fi de vină compusul de creștere asemănător insulinei-1, găsit în lapte, precum și un aport ridicat de proteine ​​și carbohidrați scăzuți.

10. Linii de expresie lângă gură

Ridurile care sunt generate în colțul gurii, numite stomatită unghiulară, pot fi un semn al deficitului de vitamina B, pe lângă faptul că provoacă roșeață. Între timp, lipsa vitaminei C poate provoca dureri și buze crăpate. Lucrul recomandat este o dietă bogată în legume verzi, portocale și ardei.