Semințe: de ce să le consumi și cum să le introduci în alimentația ta? Știați că semințele oferă o cantitate mare de vitamine, minerale și acizi grași care îmbunătățesc digestia și circulația? Vă spunem cum să introduceți în alimentație.
Semințele sunt versatile, deci pot fi adăugate la mese sau folosite ca bază pentru diferite preparate. Acestea oferă o cantitate mare de nutrienți esențiali pentru o nutriție adecvată.
Vitamine și minerale, printre alte beneficii
Există o mare varietate, deci există ceva pentru toate gusturile. Fiecare dintre ele oferă diferite vitamine și minerale, printre alte beneficii. Semințele de chia, de exemplu, sunt bogate în acizi grași esențiali. În plus, conține vitamina B, fosfor, calciu și magneziu. Sunt considerați un superaliment! Cele făcute din in conțin omega 3 și 6, iar vitaminele B și E. De asemenea, oferă fibre, cheia unei bune digestii.
Pe de altă parte, cele de susan oferă vitamina E, omega 3 și este cea care contribuie cel mai mult calciu în raport cu celelalte. Un pahar de băutură vegetală preparat cu susan are mai mult calciu decât laptele de vacă și se absoarbe mai repede: pentru fiecare 100 gr. conține 975 mg. de calciu, în timp ce laptele de vacă oferă doar 120 mg.
Semințe: de ce să le consumi și cum să le introduci în alimentația ta? De asemenea, semințele de floarea-soarelui sunt o sursă de vitamina E, magneziu și fosfor. La fel ca semințele de chia, acestea sunt bune pentru reglarea nivelului de colesterol din sânge. Fără îndoială, există multe motive pentru a le încorpora în felurile noastre de mâncare!
CUM SĂ LE CONSUMĂM?
Rețineți că, deși sunt ușor de consumat, fiecare dintre ele este activat într-un mod diferit. Dar ce înseamnă „activează”? Este un proces simplu, datorită căruia se eliberează toți nutrienții din semințe, pe lângă promovarea digestiei lor.
Ca și în cazul leguminoaselor, se recomandă scufundarea lor în apă timp de 8 ore, deși cu o perioadă de 2 până la 6 ore. în funcție de tipul de semințe, ar fi suficient. De asemenea, se recomandă măcinarea acestora, pentru a facilita asimilarea nutrienților în timpul digestiei.
În ceea ce privește rețetele, creativitatea e cuvântul de bază! Adăugați-le în salate, budinci, prăjituri, granola, sucuri, piureuri sau orice vă puteți gândi. De asemenea, puteți face rețete pe bază de semințe, cum ar fi o budincă de chia delicioasă.