Lifestyle

Secretul unei imunități puternice. Celebru nutriționist. „Nu există un element mai eficient pentru imunitate, decât alimentele fermentate”

Secretul unei imunități puternice. Celebru nutriționist. „Nu există un element mai eficient pentru imunitate, decât alimentele fermentate”

Secretul unei imunități puternice. Celebru nutriționist. „Nu există un element mai eficient pentru imunitate, decât alimentele fermentate”.

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit secretul unei imunități bune. Este vorba de ingrediente la îndemână, simple și naturale. Celebrul nutriționist a atras atenția asupra unei greșeli pe care foarte mulți români au început să o facă din ce în ce mai des. Este vorba despre modul în care aleg să-și acrească ciorbele.

Foarte multe persoane aleg să-și aleagă ciorbele cu suplimente, în ciuda faptului că „zeama de varză și borșul sunt două “licori” pe cat de gustoase, pe atât de fabuloase”.

„Borș de lobodă sau de care vreți voi, numai borș să fie. Când venea primăvara, bunica punea în oală toate “buruienile” și frunzele crude ce crșteau pe lângă gard: urzici, ștevie, lobodă, leurdă… Nu avea nevoie de acordul nutriționiștilor, bunul simț îi spunea că e momentul pentru crudități și verdețuri, sezonul pentru o infuzie de vitamina C, minerale și acid folic”, a fost mesajul Mihaelei Bilic pe contul său de Instagram.

Nu există un element mai sănătos și mai eficient pentru digestie și imunitate, decât alimentele fermentate

„Și mai făcea un lucru: acrea toate ciorbele de legume din post cu borș sau zeamă de varză. Nu contează dacă ciorba e cu orez, cu cartofi sau dreasă cu ou, important este să aibă borș. Cu siguranță nu auzise despre probiotice, dar instinctiv știa ce conține un meniu antianemic și de creștere a imunității.

De când cu progresul noi am cam uitat de instinct și de Natură, cumpărăm suplimente și uităm de alimente. Nu există un element mai sănătos și mai eficient pentru digestie și imunitate, decât alimentele fermentate.

Dați-i organismului colonii de bacterii benefice și va ști singur să-și găsească echilibrul. Iar zeama de varză și borșul sunt două “licori” pe cat de gustoase, pe atât de fabuloase. Folosiți-le cu încredere, și-au demonstrat eficiența de-a lungul a multor generații”, a mai scris nutriționistul.