Lifestyle

Secretul cofetarilor italieni a fost dezvăluit. Uite cum fac ei tarta cu ricotta și fistic

Secretul cofetarilor italieni a fost dezvăluit. Uite cum fac ei tarta cu ricotta și fistic

Secretul cofetarilor italieni a fost dezvăluit. Uite cum fac ei tarta cu ricotta și fistic!

Cofetarii italieni sunt maeștrii în arta culinară. Iar acum și tu poți deveni un adevărat cofetar șla tine acasă. Tarta se prepară ușor, iar rezultatul este divin. Vei obține un desert rafinat cu o aromă intensă de fistic.

Pentru a face tarta cu ricotta și fistic, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 de grame de făină,
  • 300 de grame de unt rece,
  • 150 de grame de zahăr,
  • 10 grame de praf de copt,
  • 5 grame de vanilie,
  • 2 ouă,
  • coaja de la o lămâie.

Ingredientele pentru cremă:

  • 300 de grame de ricotta proaspătă,
  • 90 de grame de crema de fistic,
  • 80 de grame de zahăr,
  • 50 de grame de ciocolată cu fistic,
  • 2 oua intregi,
  • 5 grame de vanilie,
  • zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare:

Amestecăm cu mixerul untul cu zahărul, iar apoi adăugăm cele doua oua întregi, făina, coaja de lămâie și vanilina. Va trebui să obțineți un aluat compact și neted. Acoperiți aluatul cu o folie alimentară și lăsați-l să se odihnească la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.

Într-un castron mare, puneți ricotta, ambele ouă întregi, vanilia, zahărul și crema de fistic. Se amestecă toate ingredientele până se formează un amestec fără cocoloașe. Tăiați ciocolata cu fistic și adăugați-o la amestec.

Cu ajutorul unui sucitor, întindeți aluatul și puneți-l într-o tavă rotundă. Tăiați excesul de aluat și păstrați-l pentru a doua foaie. Așezați crema pe blat și întindeți-o uniform. Din aluatul rămas, mai întindeți o foaie și și acoperiți crema. Coaceți tarta cu ricotta și fistic la cuptor la o temperatură de 180 ° C, aproximativ 40-45 de minute, potrivit stiridiaspora.ro.

Când tarta s-a copt, așteptați să se răcească, apoi scoteți-o din formă și transferați-o într-un vas de servire. Se decorează tarta cu zahar pudră și se servește la masă, lângă o ceașcă de cafea aromată. Poftă bună!