Secretele slabirii dupa 40 de ani. Persoanele care au trecut de 40 de ani se confrunta cu o problema care le da batai de cap. Kilogramele se inmultesc, iar cei mai multi adulti se trezesc in cercul vicios al dietelor: se infometeaza, slabesc putin si renunta rapid, gasind un refugiu in mrejele tentatiilor calorioase.
Unul dintre cele mai importante studii realizate pe acestă temă și apărut în 2011, în Jurnalul de Medicnă New England, dovedește contrariul. Realizat pe mai bine de 120.000 de oameni cu vârsta între 33 și 60 de ani, pe parcursul a 20 de ani, studiu sugerează că la baza îngrășării stau anumite obiceiuri proaste, precum mâncatul alimentelor procesate.
O singură porție de chipsuri a fost asociată cu o îngrășare de un kilogram la fiecare patru ani, o porție de cartofi prăjiți cu două kilograme, iar una de carne procesată sau suc, cu jumătate de kilogram.
Secretele slabirii dupa 40 de ani. Combinații inteligente și mișcare zilnică
Specialiștii români sunt de acord cu faptul că modul de combinare a alimentelor face diferența dintre un adult suplu și unul plinuț
„Metoda simplă prin care putem să ne menținem o greutate sănătoasă este să respectăm orele de masă și regulile de combinare. Niciodată nu puneți carnea lângă carbohidrați precum orez sau cartofi, ci lângă o garnitură de legume. Iar acestea din urmă merg cel mai bine cu brânzeturi și lactate”, explică doctorul Bogdan Guinea, medic medicină de urgenţă și consultant în nutriţie.
Micul dejun ar trebui să fie luat între 7 și 9 dimineața
Potrivit acestuia, micul dejun ar trebui să fie luat între 7 și 9 dimineața, prânzul în intevalul 13.00-14.00, iar cina nu mai târziu de ora 20.00. Sunt permise și două gustări constând în fructe, legume sau un pahar de iaurt la ora 11.00 și la 17.00.
„Circa 80% dintre intelectualii României sar peste micul dejun, cu toate că sunt oameni informați. Omul de rând trebuie să înțeleagă că trebuie să mănânce cu regularitate, ca să nu dea iama în alimentele interzise. Porțiile să fie normale, 200 de grame de pui încap într-o jumătate de palmă, iar în loc de două feluri la o masă, cum se obișnuiește la noi, să avem doar unul”, mai spune acesta.