Lifestyle

Secretele Marii Piramide din Egipt, tot mai aproape de descifrat. E tronul lui Keops făcut din meteoriți?

Secretele Marii Piramide din Egipt, tot mai aproape de descifrat. E tronul lui Keops făcut din meteoriți?
Marea Piramidă a lui Keops

Arheologii au oferit noi detalii despre descoperirea uriașă de la sfârșitul anului 2019 a unei camere secrete în celebra piramidă de la Gizeh, Egipt. Se pregătește și o nouă scanare cu ajutorul razelor cosmice.

Secretele Marii Piramide din Egipt. E tronul lui Keops făcut din meteoriți?

Analiza textelor religioase îi face pe savanți să creadă că este vorba despre existența unui obiect unic în camera încă neexplorată. Se pregătește și o nouă scanare a Marii Piramide de la Gizeh din Egipt cu ajutorul razelor cosmice

În interiorul Marii Piramide s-ar afla un tron similar celui din aur al mamei lui Keops, regina Hetepheres, însă tronul faraonului ar fi alcătuit din meteoriți.

Profesorul Giulio Magli, directorul departamentului de matematică și arheoastronomie de la Politehnica din Milano spunea că în interiorul camerei secrete se va afla, cel mai probabil, tronul marelui Keops.

Conform textelor sacre ale vechilor egipteni, acest tron ar făcut din fierul care provine din topirea unor meteoriți, potrivit RT.com.

În luna noiembrie a anului 2019, un spaţiu gol misterios a fost descoperit în Marea Piramida din Gizeh, iar egiptologii cred că aceasta poate fi ultima piesă pentru a descoperi modul în care au fost construite piramidele, a scris The Telegraph.

Este un gol enigmatic care, conform cercetărilor, are o lungime de 30 de metri, este situat direct sub Marea Galerie și traversează piramida. Acesta a fost găsit folosind un proces de scanare numit „muography”.

Prima descoperire majoră după un secol și jumătate

Fizicienii au folosit produsele prelucrate din razele cosmice pentru a putea identifica o cameră mare, despre a cărei existență nu se știa anterior. Este prima descoperire majoră după secolul al XIX-lea, al unui nou spațiu nou în interiorul piramidei.

Piramidele egiptene sunt cele mai vechi dintre „Cele 7 Minuni ale Lumii” și singurele care au supraviețuit timpului. Deși pe platoul de la Gizeh sunt 10 piramide, cea a lui Keops (al doilea rege din a patra dinastie) este cea mai mare dintre ele și numai ea a fost inclusă între „Minunile Lumii”.

Este cunoscută că „Marea Piramida” și a fost construită din 2.300.000 de blocuri de piatră, fiecare bloc cântărind în medie 2,5 tone,în urmă cu 4.500 de ani. Este înaltă de 137 de metri (a pierdut 9 metri din înălțime în timp) și are lațuri de 230 de metri. Unghiul de înclinare al lațurilor este de 51 de grade și 51 de minute

Marea Piramidă din Gizeh este cea mai mare structură construită vreodată în Egiptul antic și este singura minune a lumii antice care s-a păstrat până în zilele noastre.

Între 2015 și 2017, proiectul Scan Pyramids a efectuat o serie de analize care au analizat muoni, particule cosmice care cad în mod regulat pe Pământ, pentru a detecta goluri. Aceste scanări au dezvăluit ambele goluri în 2017.

Scanarea Piramidei lui Keops cu raze cosmice

O nouă scanare a Marii Piramide de la Gizeh din Egipt cu ajutorul razelor cosmice ar putea dezvălui natura goluri misterioase din interiorul acesteia, relevă un nou studiu.

Potrivit Science Alert, pasajul care ar putea duce la presupusa cameră a faraonului Keops are o lungime de aproximativ 30 de metri și o înălțime de 6 metri, conform scanărilor anterioare ale piramidei.

Arheologii nu știu ce conține acest spațiu, care ar putea fi o încăpere mai mare sau mai multe camere mici, dar speră ca scanările să le permită să descopere funcția acestei cavități. Cea mai optimistă variantă este ca deschiderea să fie camera funerară ascunsă a lui Keops. O variantă mai banală este că misterioasa cavitate a jucat un anumit rol în construcția piramidei.

Între 2015 și 2017, proiectul Scan Pyramids a efectuat o serie de analize care au analizat muoni, particule cosmice care cad în mod regulat pe Pământ, pentru a detecta goluri. Muonii sunt particule elementare încărcate negativ care se formează atunci când razele cosmice se ciocnesc cu atomii din atmosfera Pământului. Aceste scanări au dezvăluit golurile în 2017.

Acum, o nouă echipă intenționează să scaneze din nou Marea Piramidă, dar de data aceasta cu un sistem mai puternic care va analiza muonii mai în detaliu.