Autoritățiile din peninsula Italică alocă un mic bonus financiar familiilor care au în grijă un minor, o persoană cu dizabilități sau o persoană de peste 60 de ani.
Concret Institutul Național de Protecție Socială din Italia (INPS), va acorda în această lună un bonus de 150 de euro ca măsură anti-inflație. Această măsură a fost propusă inițial în luna februarie, însă, din cauza unor dificultăți tehnice și birocratice, implementarea acesteia a fost amânată.
Cum se poate obține bonusul anti-inflație
Autoritățile își propun astfel să diminueze creșterea prețurilor din ultimul an. Printre beneficiari se află și persoanele care primesc Venitul de Cetățenie dar și anumite categorii de pensionari sau muncitori. Persoanele care obțin Venitul de Cetățenie nu au de îndeplinit niciun fel de formalitate în plus, suma aferentă de 150 de euro va fi încărcată automat pe cardul Postepay.
Familiile care au în grijă un minor, o persoană trecută de 60 de ani sau cu dizabilități primesc automat bonusul. Ba mai mult, familiile vulnerabile beneficiare de servicii sociale sau cele care din varii motive au epuizat cele șapte luni ale Venitului de Cetățenie aferente anului în curs, vor primi la rândul lor cei 150 de euro, dar suma va fi livrată la sfârșitul acestei luni.
Atât angajații și pensionarii au de îndeplinit o sigură condiție și anume venitul anual obținut în 2021 trebuie să fie mai mic de 20.000 de euro, cei aflați în această situație vor primi bonusul automat, fără cere, spre deosebire de antreprenorii individuali, lucrătorii sezonieri, cei care au contracte pe timp determinat sau lucrătorii ocazionali, care vor depune o cere în acest sens.
Cine mai poate beneficia de bonusul anti-inflație de 150 de euro
Dat fiind faptul că bonusul ar fi trebuit livrat în luna februarie a acestui an, cererile au fost încărcate pe portalul Inps undeva la sfârșitul lunii ianuarie. Astfel, persoanele pot verifica dacă fac parte din categoria beneficiarilor accesând portalul MyInps, unde după autentificare identitatea electronică Spid își pot consulta dosarul.
Mai mult de un milion de români s-au stabilit în Peninsula Italică, de fapt co-naționalii noștri reprezintă cea mai numeroasă categorie de imigranți din Italia, scăderea populației a contribuit de asemenea la acest lucru.
La începutul anului 2022, numărul românilor înregistrați a fost de 1.083.771 persoane, în creștere față de anul precedent, moment la care pe teritoriul Italiei au figurat 1.076.412 persoane de naționalitate română. În Lazio este cea mai mare comunitate de români cu aproximativ 200.000 de persoane, urmată îndeaproape de Lombardia cu 170.000 de români și Piemonte cu puțin peste 130.000, potrivit România TV.