„Aplicațiile pentru licee în străinătate au crescut cu aproape 20% în ultimii 2 ani”
În ultima perioadă, mii de elevi aleg să studieze peste hotare. Eisunt interesați de țări precum Marea Britanie, Elveția, Germania, Austria, Spania sau Italia. Există chiar și un interes crescut pentru destinații noi din Europa și America de Nord. Ei aleg aceste destinații datorită rigorii academice dar și facilităților oferite de acele școli.
„Dacă ne raportăm la statisticile IntegralEdu, observăm că se menține tendința de creștere a cererilor pentru licee și gimnazii în străinătate, astfel că în ultimii 2 ani s-a înregistrat o majorare cu aproape 20% a aplicațiilor”, declară Raluca Niculae, Manager Departament Studii Liceale IntegralEdu.
Alegerea unui liceu sau unei școli gimnaziale în străinătate se face de regulă sub îndrumarea
unui consultant. Acesta poate să armonizeze cel mai bine nivelul și potențialul educațional al
unui tânăr, cu perspectiva pe termen lung, care să includă studiile superioare și exercitarea unei
anumite profesii.
Părinții sunt informați constant despre activitatea copiilor
„În general, familiile din România care își trimit copiii la licee în străinătate au o deschidere aparte față de experiența internațională și apreciază resursele și facilitățile puse la dispoziție elevilor, de către aceste instituții. Părinții sunt informați constant despre activitatea copiilor prin intermediul tutorelui academic și supraveghetorilor. Nu în ultimul rând, oportunitățile academice pe care le au tinerii după absolvirea unui liceu în străinătate reprezintă argumente majore pentru familiile care aleg această cale”, explică Raluca Niculae.
Taxele de studiu pentru un liceu sau o școală internațională de tip boarding (internat), unde sunt incluse masa, cazarea, taxele de studiu și activitățile extracurriculare variază de la 15.000 până la 50.000 lire sterline pentru o instituție de top din Marea Britanie.
Nivelul burselor academice, sportive sau artistice, pot uneori acoperi chiar și jumătate din taxă
„Deși taxele de școlarizare pot părea mari, trebuie luat în considerare tot pachetul oferit, dar mai ales nivelul burselor academice, sportive sau artistice, care pot uneori acoperi chiar și jumătate din taxă. La târgul virtual pe care îl organizăm în această sâmbătă, participanții vor discuta direct cu reprezentanții liceelor internaționale pentru a afla care sunt opțiunile educționale și bursele oferite”, mai precizează Raluca Niculae.
Peste câteva zile, mai exact pe 11 decembrie, reprezentanții a peste 18 instituții liceale și gimnaziale internaționale din Marea Britanie, Germania, Elveția, Spania, Italia, Portugalia, Belgia și Austria vor discuta cu familiile din România în cadrul evenimentului Licee și școli în străinătate Virtual Day, între orele 11.00- 14:00.