Lifestyle

Sarmale „scroafa cu purcei”. Ceva mai bun nu puteați pune pe masa de sărbătoare

Sarmale „scroafa cu purcei”. Ceva mai bun nu puteați pune pe masa de sărbătoare
Bunica.md

Dacă până acum v-ați obișnuit cu sarmalele clasice în fața cărora orice cură de slăbire cedează, e momentul să încercați pentru aceste sărbători ceva cu totul și cu totul exploziv. E vorba de sarmalele „scroafa cu purcei”. E un produs moldovenesc, incredibil de gustos.

Ingredientele necesare

De ce poartă această denumire? Pentru că într-o frunză imensă încap de la 15 până la 18 sărmăluțe. Pentru a pregăti această minunăție aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 pahare de crupe de porumb (250 g paharul), 2 cepe medii, 1 morcov mic, o mână cu sfeclă roșie rasă, 4,5 roșii mici sau 2,3 linguri cu pastă de tomate, condimente, piper măcinat iute, piper boabe, 150 -200 ml ulei, 300 g piept de pui, sare după gust, varză proaspătă 100 g, foi de varză murată.

Mod de preparare

Curățați bine legumele, spălați corespunzător, apoi treceți prin răzătoare legumele și căliți pentru câteva minute în ulei. Ulterior adăugați și carnea tăiată cât mai mărunt. Crupel de porumb se spală bine în câteva ape. Dacă varza murată e mult prea acră, o puteți pune să stea în apă rece peste noapte. A doua zi clătiți și tăiați sau rupeți, după caz, în bucăți mici pentru a putea să pregătiți sarmalele. Foile mari le lăsați așa pentru că vă sunt necesare pentru a în înveli sărmăluțele.

În fiecare sărmăluță se va pune o bucățică de carne

Puneți pe o tavă frunzele apoi înfășurați în fiecare câte o bucățică de carne. Înfășurați apoi în foaia mare, puneți într-o oală adâncă și introduceți la cuptor. Se vor lăsa la copt o oră și jumătate sub capac și încă o oră fără capac. Gospodinele sunt că metoda aceasta este excelentă, mai ales că sărmăluțele nu se vor mai desface în timpul fierberii. Se pot servi cu puțină smântână, dacă doriți, cu mămăliguță și ardei iute.

Evident, dacă nu vă place puiul, puteți să folosiți carne de porc.