Lifestyle

Sarmale fabuloase după rețeta renumitului bucătar Cătălin Scărlătescu. „Trucul” pe care îl știe numai el

Sarmale fabuloase după rețeta renumitului bucătar Cătălin Scărlătescu. „Trucul” pe care îl știe numai el

Am intrat în linie dreaptă spre Sărbătorile de Iarnă, iar românii, chiar dacă este o perioadă mai tristă în contextul pandemiei, vor serba așa cum pot mai bine.

Desigur, nu vor lipsi de pe mesele românilor bucatele tradiționale, sarmalele, caltaboșii, cârnații, friptura de porc, ciorba de burtă și cozonacii.

Cunoscutul chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai apreciați bucătari din România s-a oferit să destăinuie una dintre rețetele sale de preparare a sarmalelor.

Așa că, Scărlătescu ne va prezenta trucul pe care îl folosește Cheful de la Chefi la cuțite pentru ca sarmalele lui  să aibă o aromă aparte.

Ingrediente sarmale în foi de varză murată

4 kg de carne

tocata de porc

500 g orez

2 kg ceapa

40 g piper

45 g sare

o bucată de afumătură

bulion

frunze de varză

murată cimbru

foi de dafin

Mod de preparare

Se toacă ceapa mărunt, după care se pune într-o tigaie la călit până ce aceasta prinde o culoare ușor aurie și o lăsăm puțin la răcit.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bullion”, spune chef Scărlătescu.

Cătălin Scărlătescu mai recunoaște și că trucul lui este faptul că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătura, pentru ca sarmalalele să prindă un aromă aparte.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale.

Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai explicat îndrăgitul bucătar.

Sarmalele se vor lăsa a fiert  mai bine de 4 ore, după care sunt gata de mâncat.