Lifestyle

Sarmale cu varză dulce, un deliciu pe timp de vară. Iată o rețetă extraordinară!

Sarmale cu varză dulce, un deliciu pe timp de vară. Iată o rețetă extraordinară!

Sarmale în toiul verii? Când aveți poftă de ceva bun, iată o rețetă simplă pentru a pregăti cele mai gustoase sarmale.

Când nu mai puteți de poftă de sarmale, treceți la treabă, pentru că și cele de vară obținute din varză dulce se topesc în gură. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 1-2 căpățâni de varză dulce, proaspătă, 500 g carne tocată de porc sau în amestec cu vită, 1 ceapă tocată, 50 g orez, sare, piper, cimbru uscat, mărar tocat, ulei, 4-5 roșii zemoase de grădină sau 1 litru de suc de roșii. Puteți folosi și două conserve de 400 g de roșii cubulețe.

Mod de preparare

Scobiți cotorul verzelor. Puneți la fiert într-o oală mare apă cu câteva lingurițe cu sare. Când a început să clocotească, cufundați prima varză cu gaura în sus și acoperiți cu un capac.

După câteva minute de fierbere, veți observa că frunzele se desprind. După ce scoateți câteva foi, puteți din nou varza la fiert și procedați astfel până când veți scoate toate foile de care aveți nevoie pentru sarmale. Atenție.

Frunzele de varză trebuie să fie înmuiate, nici tari, dar nici prea moi. Lăsați foile la scurs într-o strecurătoare. Puneți ceapa la călit în puțin ulei, cu puțină sare, apoi adăugați și orezul.

Căliți împreună câteva minute, dar fără să le rumeniți. Puneți apoi tigaia deoparte. În castronul cu carne tocată adăugați un strop de cimbru, apoi verdeața și orezul cu ceapă și frământați bine cu mâinile.

Rulați strâns și înfundați bine capetele

Foile de varză opărite se așează pe tocător și îndepărtați nervura groasă din mijloc. În fiecare foaie puneți o cantitate mică de carne tocată și rulați strâns, având grijă să-i înfundați bine capetele. Tocați și câteva frunze de varză.

Pe fundul unei oale așezați ceapă tocată și stropiți cu ulei. Puneți apoi o mână de varză tocată și apoi sarmalele. Deasupra puneți din nou varză tocată și cimbru, apoi adăugați roșiile tăiate în cubulețe.

Turnați apă până la nivelul sarmalelor și așezați oala la foc mediu. Dacă nu vi se par atât de acre precum doriți, puteți turna și o ceașcă cu borș. Sarmalele de vara fierb mult mai repede decât cele din varza murată.

Sursă foto: youtube