Salată de boeuf de post. Cea mai delicioasă salată, mult mai bună decât cea clasică. Și asta nu o spunem doar noi, ci și cei mai mari bucătari. Rețeta este de post și mult mai sănătoasă și delicioasă decât cea clasică. În maioneză nu se pune ou, iar măslinele adăugate în salată vor da un gust desăvârșit acestui preparat. Ingredientele sunt pregătite pentru 4 porții.
Toate ingredientele pentru maioneza de post:
- 2 cartofi mici
- 100 de ml de ulei
- 2 linguri de muștar
- 2 linguri de apă rece
- zeamă de lămâie
- sare
Ingredientele folosite la salata Boeuf:
- 6 castraveți în oțet
- 5 cartofi
- 4 morcovi
- 100 g de măsline negre
- o jumătate de rădăcină de țelină
- sare
Mod de preparare:
Cartofii, morcovii și rădăcina de țelină se pun la fiert. Lăsați legumele să fiarbă o jumătate de oră. Cât timp fierb legumele, ne apucăm să gătim maioneza de post, care se gătește repede și ușor.
Prin urmare, fierbeți doi cartofi. După ce sunt gata cartofii, îi pasați și să adăugați treptat ulei, muștar, apa rece și, bine înțeles, sare. Este recomandat să amestecați toate ingredientele pentru maioneză cu ajutorul mixerului. La final, nu uitați să adăugați și zeama de lămâie și în continuare mixați foarte bine.
După ce cartofii, morcovii și rădăcina de țelină s-au fiert, lăsați-le să se răcească și tăiați-le cubulețe. La fel, trebuie să tăiați castraveții în oțet și măslinele negre.
Iar acum, urmează pasul cel mai simplu, luați cartofii, morcovii, rădăcina de țelină, castraveții în oțet, măslinele într-un vas. Peste ele turnați maioneza de post, mai puneți un pic de sare dacă simțiți nevoia și amestecați, potrivit voxbiz.ro