Actual

Salarii de peste 70.000 de euro pe an. Ce țară aduce cele mai mari câștiguri

datoria externă Creditul Fermierului salariul lunar BANI, euro, sursa foto pixabay 660 e milioane de euro 10.000 de euro
sursa foto pixabay 660

În căutarea sau ocuparea unui loc de muncă, factorul salarial este cel mai important. Angajații doresc să fie plătiți în concordanță cu munca depusă. Câștigurile angajaților diferă și în funcție de țara în care muncesc și de economia acelei națiuni. Potrivit statisticilor, există anumite țări care oferă câștiguri salariale impresionante. Unde angajații se pot bucura de salarii de peste 70.000 de euro pe an.

Astfel, în funcție de țara în care muncesc, anumiți angajați pot beneficia de salarii mai mari. Potrivit datelor, două țări din Europa aduc câștiguri uriașe pe an pentru angajați.

Salarii de peste 70.000 de euro pe an

Salarizarea este un lucru extrem de important. Acest lucru poate decide gradul de satisfacție la locul de muncă, dar și productivitatea angajaților. Țările și angajații din Europa au un avantaj din punct de vedere economic. Majoritatea standardelor de muncă ale Uniunii Europene sunt destul de stricte. Și ajută la favorizarea și respectarea lucrătorilor de către angajator.

Regulile pun un accent deosebit pe drepturile angajaților. Inclusiv dreptul la informare, legile anti-discriminare și securitatea locului de muncă. Precum și pe respectarea condițiilor optime de muncă. Astfel, potrivit statisticilor, unele țări oferă de asemenea și salarii impresionante.

Țările din Europa cu cele mai mari salarii

Potrivit datelor Statista, cele mai mari salarii din Europa se regăsesc în Islanda și Luxemburg. În 2022, salariul mediu anual a pornit de la 74.642 de euro în Islanda. În plus, cei mai prost plătiți au fost grecii, cu un salariu anual de 24.067 de euro.

Islanda (73.642 de euro), Luxemburg (72.529 de euro) și Elveția (67.605 de euro) au fost națiunile cu cele mai mari salarii în 2022. Acestea au fost îndeaproape urmate de Belgia (63.758 de euro) și Danemarca (59.405 de euro). La coada clasamentului se află Grecia (24.067 de euro), Slovacia (24.337 de euro) și Ungaria (26.376 de euro). Acestea sunt urmate de  Portugalia (29.540 de euro) și Republica Cehă (30.967 de euro), în topul țărilor cu cele mai mici salarii.

Diferențele salariale

Costul mediu orar al forței de muncă în UE a fost de 30,5 euro. Potrivit datelor Eurostat, salariul mediu anual pentru lucrătorii singuri fără copii a fost de 26.136 de euro. Venitul mediu anual pentru cuplurile de muncitori cu doi copii a fost de 55.573 de euro.

În 2021, diferența de remunerare între femei și bărbați a fost de 12,7%. Estonia a înregistrat cel mai mare decalaj, de 20,5%. Iar Luxemburgul cel mai mic, de -0,2%. Comisia Europeană susține că, în 2023, diferența de salarizare dintre sexe s-a mărit cu 13%.

Islanda, una dintre cele mai scumpe țări

Sectorul privat din Islanda este principalul responsabil pentru salariile ridicate din această țară. Deoarece se bazează pe negocieri colective. În plus, adăugarea beneficiilor Covid-19 și redresarea salariilor pe oră au contribuit la unele dintre aceste câștiguri.

Islanda are în mod constant o inflație ridicată. Ceea ce alimentează cererile lucrătorilor pentru salarii mai bune. Pe lângă faptul că se numără printre cele mai scumpe țări din lume. Peste 90% dintre lucrătorii islandezi sunt membri de sindicat. Iar până în martie 2019, au fost semnate 326 de contracte de muncă, conform Daily Business .