Lifestyle

S-a născut în ’89 și chiar la naștere a fost abandonat. La două zile a fost adoptat, iar azi este milionar!

S-a născut în ’89 și chiar la naștere a fost abandonat. La două zile a fost adoptat, iar azi este milionar!
capital.ro/facebook.com

Circumstanțele vieții nu trebuie să fie neapărat punctul definitoriu în viața ta. Deci, nu lăsa împrejurările să decidă cine ești”!

După ce a patentat și vândut mai multe invenții în domeniul tehnologiei, azi, la vârsta de 32 de ani, cel ce a fost abandonat la naștere și adoptat la vârsta de 2 zile, este milionar.

 Dar cum a început „povestea” și despre cine este vorba

Copilul care a fost abandonat de mama biologică este  Freddie Figgers…..Și „povestea” începe așa: Nathan Figgers era muncitor, iar soția sa Betty Mae Figgers lucra la fermă. Părinții adoptivi locuiau în Quincy, o comunitate rurală cu aproximativ 8.000 de locuitori din nordul Floridei și aveau 50 de ani când s-a născut Freddie, în anul 1989, pe 26 septembrie.

Cei doi soți crescuseră mulți copii în asistență maternală, dar au decis să-l adopte pe Freddie când avea doar două zile de viață.

FOTO facebook.com

  Când a aflat Freddie adevărul despre viața lui

Freddie Figgers a aflat adevărul despre originile lui când avea 8 ani. L-a întrebat pe tatăl său, Nathan, despre momentul nașterii sale… și nu a putut uita niciodată răspunsul primit.

Freddie Figgers își amintește: „Mi-a spus: Uite, o să fiu direct, Fred. Mama ta biologică te-a aruncat, iar eu și Betty Mae (mama adoptivă, n.r.), nu am vrut să te luăm în asistență maternală și te-am adoptat, iar tu ești fiul meu”.

Freddie Figgers a fost abandonat la naștere lângă un tomberon, într-o zonă rurală din Florida și adoptat în două zile de Nathan Figgers, potrivit bbc.com.

„Când mi-a spus asta, m-am gândit că sunt un gunoi și m-am simțit nedorit. Dar el m-a apucat de umăr și mi-a spus: „ Ascultă, nu lăsa asta să te deranjeze vreodată”.

Freddie spune că părinții adoptivi i-au oferit toată dragostea pe care și-o putea dori, dar alți copii din Quincy erau răi cu el: „Copiii mă hărțuiau și îmi spuneau „copilul din tomberon” sau „copilul din gunoaie”, „ești murdar”! Coboram din autobuzul școlar și uneori copiii mă aruncau într-un coș de gunoi și râdeau de mine”.

Ca urmare: „Nu lăsa împrejurările să decidă cine ești”, este sfatul lui Freddie.

Activitatea „profesională” a lui Freddie, începând din copilărie

  •  În copilărie, lui Freddie îi plăcea să repare echipamente electrice vechi.
  • Prima sa reparație a computerului a fost un Macintosh (o familie de computere personale proiectate, fabricate și vândute de Apple Inc. din ianuarie 1984), stricat pe care l- a achiziționat când avea 9 ani și a reușit să-l repare prin lipirea pieselor de la un radio cu ceas pe placa de circuit.
  • Când avea 12 ani, a început să repare și să întrețină computerele la școala sa în timpul unui program după școală. Directorul, care era și primarul orașului, l-a angajat să repare calculatoare la primărie.
  •  Mai târziu, Freddie a scris un program de verificare a manometrelor de apă.
  • Apoi, la 15 ani a părăsit școala pentru a intra în afaceri, reparând computere într-o magazie din curte. Și-a lansat propriul serviciu de stocare în cloud în 2005.  El a finanțat extinderea ulterioară prin scrierea de software pentru clienți, potrivit wikipedia.org
  • La vârsta de 16 ani, Freddie a început Figgers Communication.
  • Când Freddie avea 24 de ani, avea 80 de programe software personalizate construite, proiectate și executate.
  • În anul 2008, când avea 19 ani, a început Figgers Wireless și a solicitat la FCC (Comisia Federală de Comunicații) ) o licență de telecomunicații pentru a furniza servicii de internet în zonele rurale din nordul Floridei și din sudul Georgiei adiacente.
  • Începând din februarie 2020, Figgers Communication era singurul telecom deținut de om de culoare din țară.
  • Când a primit licența în 2011, la 21 de ani, era cel mai tânăr operator de telecomunicații din Statele Unite

Părinții adoptivi au fost niște eroi pentru tânărul inventator

Despre tatăl său, Freddie a povestit: „L-am văzut pe tatăl meu ajutând mereu oamenii, oprindu-se pe marginea drumului și ajutând străini, hrănind persoanele fără adăpost. M-au ajutat să devin ceea ce sunt”.

Totodată, prima invenție profitabilă a tânărului se datorează lui Nathan, tatăl adoptiv.

Astfel, când tatăl său adoptiv s-a îmbolnăvit de Alzheimer și a început să dispară de acasă, Figgers și-a folosit pasiunea pentru computere pentru a crea un dispozitiv de urmărire prin GPS plasat în talpa pantofilor.

După ce Nathan a murit, în anul 2014, tânărul a reușit să-și vândă invenția cu 2,2 milioane de dolari.

De asemenea, după o altă experiență personală neplăcută, când un unchi al său a murit în urma unei come diabetice, Figgers a creat un glucometru care transmitea nivelurile glicemiei către o rudă apropiată, astfel încât familia să poată fi alertată și să poată chema o ambulanță. La momentul respectiv, Freddie avea 22 de ani.

Ulterior, pentru că în Florida rurală oamenii aveau probleme cu semnalul de telefon și foloseau încă internet prin dial-up, Figgeers și-a înființat propria companie de telecom, devenind cel mai tânăr proprietar din domeniu și singurul afroamerican. Pentru a obține licența a fost nevoie de 394 de solicitări.

În anul 2015 Figgers s-a căsătorit cu Natlie Figgers, un avocat și împreună au o fetiță, pentru care are un sfat deosebit de important: „Nu renunța niciodată, indiferent câtă răceală îți arată lumea”.

Freddie conduce o fundație care ajută copiii și familiile defavorizate și oferă granturi pentru proiecte de educație și asistență medical.

În ceea ce o privește pe fiica lui, Freddie spune că ar vrea ca aceasta să aibă un impact pozitiv asupra fiecărui om pe care îl întâlnește, la fel cum a făcut tatăl său adoptiv, Nathan.

Potrivit celor scrise pe freddiefiggers.com, Freddie are 4 brevete, inclusiv telefonul Figgers F1.  Figgers este implicat în comunitatea sa din Florida prin sponsorizarea programelor pentru tineret, plătirea facturilor pentru cetățeni în vârstă, oferind totodată burse de studii pentru liceeni din zonă.

FOTO facebook.com