Lifestyle

S-a făcut dreptate. Polițistul care a ridicat mașina șoferiței cu dizabilități este cercetat pentru abuz în serviciu

S-a făcut dreptate. Polițistul care a ridicat mașina șoferiței cu dizabilități este cercetat pentru abuz în serviciu

Marți seară, o șoferiță aflată în scaunul cu rotile s-a trezit fără mașina pe care a lăsat-o în parcarea de la un Carrefour din Constanța. Polițistul care i-a ridicat-o este acum cercetat pentru abuz în serciviu.

Polițistul n-a ținut cont de faptul că autoturismul, care era staționat pe un loc rezervat persoanelor cu handicap, avea un semn distinctiv pentru persoanele cu dezabilități și a ridicat mașina șoferiței cu probleme mari de sănătate. A invocat legea care spune că mașina trebuie să aibă pe parbriz afișată o legitimație a persoanei cu handicap. În acest moment, pentru modul în care a acționat și s-a comportat cu femeia în scaun cu rotile, agentul este acuzat de infracțiunea de abuz în serviciu, iar cercetările continuă până la aflarea adevărului.

A luat mașina fără motiv

„La data de 4 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 au fost sesizați, de către un bărbat, de 41 de ani, cu privire la faptul că, la data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 19.00, i-a fost ridicat, fără motiv, autoturismul parcat pe un loc special destinat persoanelor cu dizabilități din incinta unui complex comercial din municipiul Constanța.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.” au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

De ce a fost ridicat automobilul

Șoferița, care intrase în supermarket alături de soțul și copilul său a aflat că mașina i-a fost ridicat pentru că nu avea pe bord afișat ecusonul care dovedește că autoturismul aparține unei persoane cu dizabilități.

Numai că, spun specialiștii, nici legea nu spune acest lucru… Femeia a încercat în zadar să le explice oamenilor legii că mașina ei avea lipit un autocolant și pe față și pe spate cu semnul persoanelor cu dizabilități. În plus, documentele mașinii specificau că a fost modificată pentru persoane cu dizabilități, iar actele doveditoare erau în interiorul mașinii ridicate.

Femeia l-a rugat pe polițist să o ducă cu mașina poliției să-și recupereze autoturismul, însă agentul i-a replicat că nu este taxi. Un bărbat oarecare, privind momentul, s-a oferit să-i ducă pe cei trei unde aveau nevoie.

 

Familia a reușit să-și ia mașina înapoi, nu înainte de a plăti și taxa de ridicare a automobilului, care se ridică la suma de 570 de lei. Adică mai mult decât înseamnă pensia de handicap…

Ce spune primăria din Constanța

“La restituirea vehiculului, s-a ținut cont de faptul că persoana care utiliza vehiculul în cauză era o persoana cu handicap care deținea card/legitimație, dar nu a ținut cont de prevederile legale, în sensul ca nu l-a avut afișat la loc vizibil. Având în vedere aceste aspect, persoana a  fost sancționată cu avertisment.

Cu privire la modul de acțiune și comportamentul polițiștilor locali vă comunicăm faptul că se fac verificări, iar în situația în care se constată că au fost încălcate prevederile legale se vor fi dispune măsuri în consecință”, se arată în comunicatul emis de Primăria Constanța.