Cel mai scump hamburger din lume costă 5.000 de dolari și este preparat în Las Vegas de un bucătar francez. Ceea ce îl face să coste o avere sunt ingredientele folosite în prepararea lui. Se folosește carne de wagyu, care este una dintre cele mai scumpe de pe piață.
Rasa de vaci wagyu trăiește în Japonia. Această rasă a fost creată pentru a avea mai multă rezistență la intemperii, cu straturi de grăsime intramusculară, fapt care face carnea mult mai fragedă decât la alte rase. Valoarea acestui tip de carne a crescut considerabil, costând mai mult de 400 de euro/kg, după ce guvernul japonez a impus o reglementre puternică asupra acesteia.
Harestmburger-ul ai conține bucăți de trufe negre
Cel mai scump hamburger din lume, mai conține pe lângă carnea de wagyu, bucăți de trufe negre și foie gras. Prețul de 5000 de dolari acoperă valoarea unei singure sticle din categoria cele mai scumpe și rafinate vinuri din lume, Chateau Petrus de Bordeaux din 1995.
Restaurantul unde este preparat hamburgerul The Fleu Burger e află în incinta cazinoului Mandalay Bay din Las Vegas, și se numește Fleur. Acest restaurant este condus de prestigiosul bucătar francez Hubert Keller, care printre ofertele sale de mâncăruri tipic franțuzești, cum ar fi coq au vin, supă de ceapă, i-a făcut loc și acestui produs reprezentativ pentru bucătăria americană, hamburgerul.
De remarcat că restaurantul lui Keller are și prețuri destul de accesibile, deoarece o cină normală poate costa în medie 75 de dolari, dar are alte feluri de mâncare nu sunt potrivite pentru toate bugetele, informează Lantul Alimentar.