Războiul este inevitabil în SUA. Sute de companii americane au fost ținta hackerilor. Atacul cibernetic de tip ransomware este unul dintre cele mai mari din istorie. Președintele Biden suspectează serviciile de informații rusești.
„Nu suntem siguri cine s-a aflat în spatele atacului”, a declarat ieri președintele Joe Biden, care a precizat că „nu pare să fie vorba de guvernul rus, dar această ipoteză nu poate fi exclusă”.
O companie specializată în securitatea online afirmă că atacul de tip ransomware, prin care accesul la computer este blocat până când hackerii primesc o recompensă în bani, poartă urmele unui grup de infractori ruși care a paralizat luna trecută activitatea celei mai mari companii de procesare a cărnii din lume.
Recentul summit pe care l-a avut cu Vladimir Putin, președintele american i-a pus în vederea acestuia să oprească atacurile cibernetice care pleacă din Rusia și l-a avertizat că în caz contrar Statele Unite vor răspunde, notează Reuters.
Serviciile de informații rusești sunt suspectate că s-ar fi aflat în spatele mai multor atacuri împotriva rețelelor americane, între care cele care au vizat alegerile din 2016 și 2020 și SolarWinds care a fost adus în discuție de mai multe ori de Joe Biden.
Recent, SUA și Marea Britanie au publicat o notă comună în care au afirmat că hackerii acuzaţi că s-ar fi amestecat în procesul electoral american din 2016 ar fi atacat în ultimii doi ani sute de organizații din întreaga lume, inclusiv instituții guvernamentale, partide politice, firme de avocatură și companii media, majoritatea situate în Statele Unite și Europa.