În urma unui interviu acordat celor de la FANATIK, Cornel Dinu a detaliat motivele pentru care va lipsi de la aniversarea înființării clubului din Ștefan Cel Mare. „Procuroru” este dezamăgit de lipsa totală de profesionalism din prezent, și de anumite persoane care l-au înjurat, după ce acesta și-a dedicat viața pentru Dinamo. Aniversarea clubului a avut loc pe 11 mai, din motive ce țin de Ministerul de Interne.
Ruptură totală între Cornel Dinu și Dinamo. Motivele pentru care fosta legendă a lipsit de la aniversarea înființării clubului
Dinamo împlinește sâmbătă 74 de ani de existență, dar ceremonia a avut loc miercuri, pe stadionul din Ștefan cel Mare. Printre personalitățile invitate la festivitate se numără: Mircea Lucescu (76 de ani), Dănuț Lupu (55 de ani), Cornel Dinu (73 de ani), Ioan Andone (62 de ani), Florin Prunea (53 de ani), și mulți alții.
Însă, absența anunțată a lui Cornel Dinu a surprins pe toată lumea.
„Nu mă duc, am încheiat discuția!”
Se pare că sunt mai multe motive pentru care Dinu a refuzat să participe la aniversarea clubului său de suflet.
Pe lângă problemele financiare, Cornel Dinu a declarat că este în conflict cu câțiva „mari suporteri”:
„M-au înjurat câțiva «mari suporteri» în patru ani cât nu m-au înjurat toate galeriile adversarilor în 20 de ani, cât am jucat pentru Dinamo!
Mister, este aniversarea lui Dinamo, 74 de ani de existență, tot atâția câți împliniți și dumneavoastră pe 2 august. Sunteți de-o vârstă, vă identificați cu Dinamo, cum să lipsiți?
– Nu mă duc, nu înțelegi? Am încheiat discuția!
Dar de ce?
– Pentru că m-au înjurat câțiva „mari suporteri” în patru ani cât nu m-au înjurat toate galeriile adversarilor în 20 de ani, cât am jucat pentru Dinamo!
Cine v-a înjurat, Mister?
– Tararache, Anghel, Thomas… se știu ei foarte bine… Pentru mine, Dinamo este un capitol încheiat. Nu mă mai regăsesc în Dinamo de azi. Nu mă mai interesează. Punct!
Lăsați-mă să nu vă cred…
– Nu, nu, nu, nu, nu… Nu mai vreau să am de-a face cu nimic din ce înseamnă actuala organizare a lui Dinamo. În forma asta… nu vreau să mai aud nimic de Dinamo! Tot timpul scandal, scandal și iar scandal…
Insolvență, nu sunt bani, nu vin bani decât de la suporteri, nu vin sponsorii promiși tot timpul de conducere, dar aud de Cortacero că a făcut bani și vrea să vină din nou la Dinamo… vine Șerdean că se vrea președinte… iar președinte e Mureșan, care face ce vrea… îl dă afară pe Rednic… apoi Badea, conflictul cu brandul, cu numele, cu sigla… Păi ție-ți plac siglele alea propuse? Cine le-a ales?
Suporterii… suporterii care au dat și dau grosul banilor care țin pe Dinamo în viață… nu ei ar trebui să aleagă sigla nouă?
– Eu am altă părere… Suporterii sunt admirabili prin sacrificiile pe care le-au făcut și le fac să dea din banii lor, că nu toți au posibilități, au familii, au copii… Dar nu suporterii trebuie să conducă, acolo trebuie oameni de fotbal, specialiști”.
„Dinamo a murit pentru mine”
Chiar dacă în acest moment nu mai face parte din administrația clubului, Dinu a anunțat că poate mereu să ajute cu sfaturi, respectul său față de club și suporteri rămânând același:
„Să fie clar: am un respect imens pentru zecile de mii de suporteri dinamoviști care mă respectă și ei pe mine, dar pentru felul în care, eu vrând să fac bine, ăia trei, patru m-au înjurat cât nu m-au înjurat, repet, toate galeriile adverse cât am jucat la Dinamo și am trăit pentru Dinamo zi de zi, nu mai vreau să aud de Dinamo, mi-ajunge…
Aaaa, dacă văd o organizare serioasă și mi se cere sfatul, cu mare plăcere le dau sfaturi în calitate de consilier. Dar să mă implic în ceea ce este la ora actuală, nici gând! N-am nicio legătură cu haosul de acum, nu sunt făcut să funcționez așa, haotic.
Îmi spune Zăvăleanu „Domnu’ Dinu, nu-mi place că sunteți pesimist”… Dom’ne, ăsta sunt! Am o anumită personalitate, nu pot să mă bucur când în interior inima mea plânge. Și mai sunt și bătrân, și bolnav, și nu mai am resursele de remontare de altădată…
Nu exagerez, asta-i viața… Nimeni nu-i scutit de asta, bătrânețea și moartea nu iartă pe nimeni. Numai că nu vrem noi să ne gândim la ele cât ne simțim în putere…
Cornel Dinu: „N-ar fi bine să revină Cortacero? Cu reușiții ăia de Șerdean și Țălnar… Să curgă lapte, miere și bani la Dinamo… Începând chiar de la próxima semana, nu? O demență…”
Vorba lui Zăvăleanu: Domnu’ Dinu, nu-mi place că sunteți pesimist… Dinamo are nevoie de gloriile sale…Dom’ne, eu când nu cred în ceva, nu pot să particip, i-am spus și lui Zăvăleanu… Nu cred în Dinamo actual… Dinamo a murit pentru mine!
„Dinamo rămâne în sufletul meu până n-oi mai fi, m-a adoptat, m-a crescut, m-a făcut cunoscut în lume”
Indiferent de nemulțumirile adresate conducerii actuale, Cornel Dinu continuă să iubească clubul care l-a făcut celebru:
„ Nu, nu, nu, nu… Dinamo rămâne în sufletul meu până n-oi mai fi, m-a adoptat, m-a crescut, m-a făcut cunoscut în lume. Una este raportul meu cu Dinamo istoric, în timp, și altul este raportul cu cei care conduc Dinamo de câțiva ani. Nu sunt de acord cu ce se întâmplă la Dinamo! Cum este condus Dinamo.
Eu sunt convins că exagerez, într-un fel, dar am demnitatea mea și m-am simțit prea mult lovit chiar din Dinamo, m-am simțit scârbit de ce se întâmplă acolo. Nu mă mai recunosc în maniera de a se comporta cei care pretind că vor binele lui Dinamo, de fapt vrând doar binele lor.
Eu am o educație de care nu o să-mi fie rușine niciodată, primită, după părinți, de la militari specialiști în sport, foarte buni români, care mi-au format mentalitatea de învingător nu numai pe teren, ci peste tot, împotriva nedreptății și hoției.
Când intram pe teren, tremuram de emoție să câștigăm meciul ca să ne onoreăm publicul, iar, indiferent de care era, când ni se cânta imnul ne dădeau lacrimile știind că trebuie să facem totul ca să învingem pentru România, pentru români. Nu puteam meci de meci, dar atunci când pierdeam nu închideam ochii până dimineață și chinuiam cearceaful sub noi”, a declarat Cornel Dinu în interviul acordat celor de la FANATIK.
Dinamo a luat naștere pe 14 mai 1948, iar de atunci a cucerit de 18 ori campionatul României, de 13 ori Cupa României, de două ori Supercupa României și o singură dată Cupa Ligii.
În competițiile europene, cea mai mare performanță a fost înregistrată în 1984, când „câinii roșii” au ajuns până în semifinala Cupei Campionilor Europeni, dar au fost eliminați de Liverpool.