Lifestyle

Ruladă de post cu mac. Rețetă originală din Ardeal

Ruladă de post cu mac. Rețetă originală din Ardeal

Prăjitură cu bulion, prăjitură cu dulceață cu mere, cu mac, cornulețe sau negrese sunt câteva deserturi de post ușor și simplu de preparat, care pot fi rapid făcute acasă de orice gospodină, chiar și de cele novice în domeniul gastronomic.

Însă nu doar cu această ocazie puteți găti rulada cu mac rețeta căreia v-o propunem în continuare.

Rulada cu mac este o prăjitură de post, cu puține grăsimi, pe care posibil să dorești să o gătești la diverse ocazii.

Rulada cu mac este foarte des făcută în Ardeal

Extrem de delicioasă, prăjitura cu mac, pentru care avem nevoie de puține ingrediente, necesită un timp scurt de preparare.

Ingredientele necesare:
3 linguri de miere
250 de grame făină
25 de grame drojdie
1 lingură de zahăr
5 linguri de ulei
50 ml de apă caldă
1/4 linguriță de bicarbonat

Esență de vanilie, coajă de lămâie.
Pentru umplutură:
150 de grame de ciocolată neagră (de post)
200 de grame de mac

Stafide sau alte fructe uscate (opțional).

Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în apa călduță împreună cu o linguriță de zahăr.
Separat se amestecă făina cu mierea, esența și coaja de lămâie răzuită, bicarbonatul stins cu oțet, ulei și drojdia dizolvată. Se frământă un aluat și se lasă timp de 1 oră să se așeze.
Din aluat întindem două foi potrivit de groase. Preparăm o umplutură din ciocolata topită, mac și fructe uscate, și punem din acest amestec pe fiecare foaie, apoi rulăm. Ruladele se pun într-o tava cu hârtie de copt și se lasă la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

După ce se coace se lasă se răcească, apoi se taie felii și se pudrează cu zahăr, potrivit odoras.md