Lifestyle

Ruladă cu cremă de mascarpone. Sfaturi pentru a obține un desert vibrant

Ruladă cu cremă de mascarpone. Sfaturi pentru a obține un desert vibrant

Ruladă cu cremă de mascarpone. Rulada se numără printre deserturile preferate de toți. Este extrem de ușor de preparat, pentru că este vorba despre o foaie pandișpan care se unge cu o cremă fină din mascarpone. Gustul proaspăt este dat de sucul de lămâie.

Rulada cu cremă de mascarpone se poate servi în orice clipă a zilei. Această rețetă poate fi pregătită de oricine. Ai nevoie doar de puțină delicatețe la rularea ei.

Ruladă cu cremă de mascarpone. Sfaturi pentru a obține un desert vibrant

Ingrediente necesre pentru 6 porții generoase:

  • 4 ouă
  • 130 g zahăr
  • 8 g de praf de copt
  • 100 g 00 făină
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie

Pentru umplutură:

  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 250 g de brânză mascarpone
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g suc de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie (obțional)

 

Ruladă cu cremă de mascarpone. Mod de preparare:

Pentru a pregăti rulada cu lămâie, începeți prin a sparge ouăle într-un castron și apoi adăugați zahărul pudră. Se bat aceste două ingrediente cu un mixer electric până se obține un amestec ușor și foarte cremos, care va crește în volum.

Aromatizați amestecul cu o linguriță de aromă de vanilie și cu coaja unei lămâi bine spălate. Este recomandat să folosiți citrice netratate.

Se cerne și se încorporează făina și praful de copt, de preferință în mai multe etape pentru a se amesteca mai bine. Se amestecă cu ajutorul unei spatule.

Acoperiți o tavă cu hârtie de copt și turnați amestecul: cu o spatulă încercați să îl distribuiți uniform.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180° timp de 10 minute dacă este ventilat, timp de 15 minute dacă este static .

După ce este coaptă, se scoate din cuptor, se acoperă cu o altă foaie de hârtie de copt și se lasă să se răcească complet. În acest fel aluatul de biscuiți va rămâne umed și elastic și nu vom risca să îl rupem când îl rulăm, potrivit stiridiaspora.ro.

Metoda ușoară de a pregăti umplutura:

Într-un castron mare se toarnă smântâna, mascarpone și se adaugă zahărul pudră.

Batem cu telul electric și, fără să ne oprim din amestecat, adăugăm sucul de lămâie. La final se rade coaja de la încă o lămâie.

  • Se amestecă ușor cu ajutorul unei spatule.
  • Se ia aluatul de biscuiți, se îndepărtează încet hârtia de copt, și se aranjează marginile pentru a obține un dreptunghi regulat.
  • Se întinde crema creând un strat regulat, apoi se rulează începând cu partea cea mai scurtă.
  • Se sigilează bine și se dă la frigider pentru aproximativ 4 ore.
  • Înainte de servire, se presară cu zahăr pudră după gust.

Sfaturi pentru a obține un desert vibrant

Pentru a obține o culoare mai strălucitoare și mai atrăgătoare, poți folosi ouă de țară. Alternativ, dacă doriți o culoare mai vie, puteți adăuga câteva picături de colorant alimentar.

Dacă suprafața se înnegrește prea mult la coacere, puteți adăuga câteva picături de colorant alimentar după ce s-a răcit.

O alternativă ar fi să ungeți cu puțin lapte și să răzuiți cu un cuțit stratul subțire de aluat înnegrit.