Rețete naturale pentru curățarea colonului. Au beneficii incredibile pentru organism! Curățarea colonului ajută la detoxifierea organismului. Vă prezentăm remedii naturale pentru a îmbunătăți mișcările intestinului și a vă simți mai bine cu voi înșivă.
Colonul este un tub muscular care are aproximativ 1,5 m lungime și 6,5 cm diametru. Este ultima parte a sistemului digestiv și îndeplinește mai multe funcții: absoarbe apa și substanțele nutritive și stochează deșeurile alimentare, printre altele.
Curățarea colonului nu este o sarcină ușoară, așa că vă propunem mai multe moduri de a o face eficient.
Importanța curățării colonului
Efectuarea unei bune curățări a colonului este benefică în multe feluri, dar trebuie să luați anumite măsuri de precauție pentru a nu suferi riscuri inutile. Principalele beneficii sunt:
Creșteți energia: atunci când corpul este supraîncărcat cu colesterol, toxine sau alte deșeuri intestinale ne putem simți obosiți, lipsiți de energie sau chiar depresivi.
Optimizează absorbția nutrienților: dacă există un exces de deșeuri, colonul nu va putea absorbi nutrienții în mod corespunzător. Alimentele care pot reduce sensibilitatea florei intestinale sunt: brânza, făina rafinate, prăjiturile și grăsimile, condimentele tari și alimentele procesate.
Contribuie la pierderea în greutate: alimentele cu conținut scăzut de fibre rămân în intestin mult mai mult timp. În acest fel, atunci când efectuați o curățare naturală a colonului, această acumulare este eliminată, ajutând la pierderea în greutate.
Îmbunătățește respirația urât mirositoare: eliminând fermentațiile, constipația, excesul de deșeuri stagnante și paraziții, vor fi eliminate și mirosurile neplăcute ale corpului.
După ce faceți acest lucru, ar trebui să reechilibrați bacteriile intestinale, deoarece cea mai mare parte a acestuia va fi eliminată prin curățarea colonului.
Rețete naturale pentru curățarea colonului
Ceai de ghimbir: fierbeți o bucată de ghimbir proaspăt cu apă. Astfel veți obține sucul de ghimbir. Pe de altă parte, încălziți două căni de apă și adăugați o lingură de suc de ghimbir cu un sfert de cană de suc de lămâie. Împărțiți amestecul și beți-l în două sau trei porții pe tot parcursul zilei.
Suc de lămâie: stoarceți o lămâie, adăugați un vârf de sare de mare și puțină miere. Se amestecă totul într-un pahar cu apă caldă și se bea în fiecare dimineață înainte de a lua micul dejun.
Curățarea cu Aloe vera: tăiați o frunză mare de aloe și extrageți-i sucul. Tăiați două lămâi și adăugați sucul lor într-o jumătate de litru de apă filtrată. Bea acest preparat de trei ori pe zi timp de 2 sau 3 zile.
Suc de mere: cu ajutorul unui blender, pregătiți suc de mere și beți-l pe tot parcursul zilei. La jumătate de oră după ce ați luat-o, beți un pahar cu apă, va servi ca laxativ. Faceți acest proces timp de trei zile, dar în acest timp ar trebui să evitați alimentele solide.
Ceai de anason: pregătiți-l ca orice altă infuzie și consumați-l mai bine înainte și după micul dejun pentru a îmbunătăți digestia.
Apă de oțet: trebuie să amestecați doar două linguri de oțet de mere și două linguri de miere într-o cană de apă. Se amestecă bine și se bea o dată pe zi.