Lifestyle

Rețete delicioase cu cremă de brânză: ce poți găti astăzi?

Rețete delicioase cu cremă de brânză: ce poți găti astăzi?
sursa foto arhiva personala

Crema de brânză nu este doar soluția perfectă pentru acele momente în care încerci să găsești idei de gustări simple și rapide, ci și un ingredient versatil, ce poate fi inclus într-o varietate de preparate delicioase, de la antreuri până la deserturi.

În acest articol vei descoperi câteva idei de rețete simple cu cremă de brânză, pe care le poți prepara chiar astăzi. 

Rulouri cu salam și cremă de brânză

Dacă ai în frigider o cutie de cremă de brânză de Ibănești și câteva felii subțiri de salam, atunci ai tot ce îți trebuie pentru a pregăti un aperitiv delicios în doar 10 minute. Tot ce trebuie să faci este să întinzi crema de brânză pe felia de salam, să o rulezi și să o fixezi cu o scobitoare. Simplu, nu?! Repetă până ai terminat toate feliile de salam sau ai obținut numărul de rulouri dorite și servește-le imediat. Pentru un plus de savoare, poți adăuga și felii subțiri de castravete (proaspăt sau murat), ardei gras sau măsline. De asemenea, poți înlocui salamul cu șuncă presată. Important este doar să fie subțire feliată, altfel riști să se rupă când o vei rula. 

Paste cu cremă de brânză și roșii 

Pentru această rețetă vei avea nevoie de 250 g de paste, 250 g de cremă de brânză, 700 g de roșii, o ceapă mică, 3-4 căței de usturoi, ulei de măsline, oregano, busuioc, sare și piper. Începe prin a pune pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dar nu le găti complet. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mai mare și gătește ceapa tocată mărunt timp de câteva minute. Adaugă apoi usturoiul tocat, roșiile tăiate mărunt și crema de brânză și lasă totul pe foc până când roșiile și crema de brânză se înmoaie și încep să formeze un sos. Condimentează cu oregano, busuioc, sare și piper după gust. 

Când roșiile și crema de brânză s-au combinat pentru a  forma un sos, adaugă în tigaie pastele și un polonic din apa în care au fiert acestea. Mai lasă pe foc câteva minute, până când pastele sunt complet gătite și sosul a căpătat consistența dorită, iar apoi masa este gata. Pastele cu cremă de brânză și roșii sunt excelente servite imediat, alături de un pahar de vin bun.  

Cheesecake cu cremă de brânză 

Ai poftă de un desert rapid și ușor? Ce spui atunci de un cheesecake delicios? Vei avea nevoie de 150 g de biscuiți digestivi, zdrobiți foarte bine, 200 g + 3 linguri de zahăr, 80 g de unt topit, 400 g de cremă de brânză, 2 linguri de smântână, 1/2 linguriță de extract de vanilie, 1/2 linguriță de suc de lămâie și 2 ouă mari. 

Preîncălzește cuptorul la 150 de grade Celsius. Pentru blat, combină biscuiții cu 3 linguri de zahăr și untul topit și toarnă amestecul obținut într-o tavă unsă bine cu unt, presând până se formează un strat uniform pe fundul și pe pereții tăvii. Lasă tava în frigider cât timp pregătești umplutura. 

Amestecă bine, cu ajutorul unui mixer, crema de brânză, zahărul, smântâna, extractul de vanilie și sucul de lămâie. Adaugă ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare. Se toarnă compoziția în crusta preparată anterior și se dă totul la cuptor timp de aproximativ 60 – 70 de minute. Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească în frigider timp de câteva ore înainte de servire. Pentru decor, poți folosi fructele preparate, dulceață sau un sos de ciocolată ori de caramel. 

Crema de brânză este un ingredient versatil, pe care îl vei găsi în diverse rețete, dulci sau sărate. Fie că alegi să pregătești niște aperitive rapide cu salam și cremă de brânză, paste cu cremă de brânză și roșii, un delicios cheesecake sau orice altă rețetă preferi, rezultatul nu te va dezamăgi și cu siguranță vei obține un preparat pe care vei dori să îl guști din nou și din nou.