Ciupercile comestibile abundă de beneficii pentru sănătate. Conțin nutrienți, unii dintre aceștia au un real suport terapeutic. Exemplu: anumiti compuși au capacitatea de a anihila proliferarea celulelor tumorale.
Mai mult, ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale continand vitamina B1, B2, B6, acid folic dar si minerale precum: potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier si fosfor.
Altele acționează direct asupra unor boli. Medicii le recomandă în dieta pacienților pentru că scade riscul de accident vascular cerebral.
Rețetă veche din bucătăria românească: Budincă de ciuperci
Astăzi vă prezentăm o rețetă veche din bucătăria românească, publicată într-un ziar românesc din aprilie 1940, acest preparat este delicios și foarte ușor de preparat.
Ingrediente necesare pentru budincă:
- 4 chifle
- 4 gălbenușuri
- 1 lingură de unt
- 1 pahar lapte
- 2 linguri făină
- 4 albușuri
Budincă de ciuperci. Mod de preparare:
4 chifle muiate în apă caldă se storc bine, se frământă cu 4 gălbenușe, sare, piper, 1 lingură de unt, 1 pahar lapte, 2 linguri făină și la urmă 4 albușe bătute. Se amestecă cu ciuperci opărite în unt. Se poate coace ca budincă sau omlete groase în tigaie. Se servește cu sos de ciuperci.
Bucătarii recomandă budinca a fi servită la cină, alături de legume noi și fructe. Deși nu se specifică soiul cu care se face această budincă de ciuperci, se pot folosi champignon sau pleurotus, potrivit stiridiaspora.ro.