Lifestyle

Rețetă tradițională: Stufat de miel pentru pentru o masă perfectă de Paște

Rețetă tradițională: Stufat de miel pentru pentru o masă perfectă de Paște

Rețetă tradițională: Stufat de miel pentru pentru o masă perfectă de Paște. Sfaturile prețioase ale lui prof. Mencinicopschi pentru un stufat de miel reuşit.

Prof. dr. Mencinicopschi vă detaliază o reţetă tradiţională de stufat: Se porţionează carnea, se spală, se scurge şi se înmoaie în ulei. Se stinge cu puţină apă, se pun sare şi piper şi se mai lasă 30 de minute la foc mic, sub capac.

Se pune peste carne ceapa şi usturoiul verde spălate şi tăiate mărunt şi se mai lasă 10 minute. Se face un sos din făină, bulion, boia de ardei, oţet şi vin, care se adaugă peste carne şi ceapă şi se dă la cuptor până scade puţin. Pentru aromă, după ce se presară verdeaţa tocată mărunt se pot pune felii de lămâie. Pentru ca mâncarea să fie cât mai sănătoasă este bine să apelaţi la câteva trucuri:

  • nu folosiţi făină pentru prepararea sosului, ci legume pasate.
  • folosiţi ulei de măsline, rapiţă sau palmier nehidrogenat.
  • alegeţi un vin fără sulfiţi.
  • utilizaţi sare de mare sau de mină brută cu plante aromatice sau cu alge marine bogate în iod şi alte substanţe
  • biologic active care interferă cu absorbţia grăsimilor şi colesterolului, scăzându-le nocivitatea.
  • preparaţi garnitura din legume fierte, grilate, sotate, şi nu cu pâine, orez, mămăliga, cartofi.

Stufat de miel

  • 1kg carne de miel
  • 20 de fire de ceapă verde
  • 20 de fire de usturoi verde
  • 2 linguri de bulion
  • 1 lingură de făină
  • 2 linguri de oţet
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 1 legătură leuştean
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • piper după gust
  • sare

CUM SE GĂTEŞTE Pulpa de miel la cuptor

Într-un vas încăpător se pun căţei de usturoi zdrobiţi, foi de dafin, rozmarin, piper şi sare după gust, ulei, mentă tocată şi se amestecă până la omogenizare. Carnea de miel se va ţine în această marinată o jumătate de zi, la frigider. Apoi se introduce într-o tavă, se unge cu ulei şi se rumeneşte la cuptor, timp de o oră şi jumătate.

  • 1 pulpă de miel
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 pahare de vin alb
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • mentă
  • ulei