Ciorbă rădăuțeană. Fie că vorbim de vestita ciorbă de perișoare sau despre ciorba de legume, acest fel de mâncare este extrem de accesibil, se poate prepara rapid și există o mulțime de rețete care pot mulțumi pe toată lumea.
În acest articol vă vom prezenta o rețetă populară pentru o ciorbă absolut divină.
Ciorba rădăuțeană. Ingrediente:
- 4 litri apă;
- 1 kg carne pui (pulpe și piept);
- 1 țelină;
- 2 rădăcini păstârnac;
- 3 morcovi;
- 2 cepe mari;
- 2 ardei grași;
- 1 legătură pătrunjel
Ingrediente pentru dres ciorba:
- 200 ml smântână;
- 2 gălbenușuri;
- 4 căței de usturoi;
- oțet;
- sare
Mod de preparare:
Carnea porționată de pui se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe să fiarbă, se ia spuma ori de câte ori apare.
Se curață şi se taie legumele mai mărunt şi apoi, după ce dispare spuma, se adaugă în oala cu bucățelele de pui.
Totul se lasă la fiert până ce carnea şi legumele sunt pătrunse. Apoi, carnea se scoate şi se lasă puțin la răcit, legumele se pot folosi pentru orice alt preparat culinar, iar zeama se strecoară.
Zeama strecurată se pune din nou în oală şi se drege cu smântâna amestecată cu gălbenușuri. Acum, carnea de pui se taie mărunt, în fâșii subțiri şi se adaugă în oală. Se mai lasă totul la fiert încă un clocot.
Se servește caldă, cu un surplus de smântână și cu un ardei iute. Este o rețetă tradițională care se servește în toate zonele țării!