Fiecare popor are rețete tradiționale care se transmit din generație în generație.
Rusoaicele, de exemplu se mândresc cu oladiile, niște gogoși pufoase care se topesc în gură.
Oladiile sunt un fel de combinație între clătite și pancakes-uri – ceva mai elastice, dar în acelați timp groase și ușor pufoase.
Oladiile sunt un mic dejun perfect. Se fac rapid, sunt gustoase, iar ingredientele le găsiți mereu în casă.
Oladiile pot fi servite cu dulceață, miere sau smântână, lângă un pahar de ceai dulce.
Deși există o mare varietate de rețete ale acestui deliciu, vă prezentăm cel mai vechi, simplu și rapid mod de a obține cele mai moi și pufoase oladii.
Ingrediente
500 ml de chefir
1 ou
1.5 linguri de zahăr
1/3 linguriță de sare
2.5 pahare de făină
0.5 linguriță bicarbonat de sodiu
ulei vegetal
smântănă
miere
dulceață
Oladii pufoase care se topesc în gură. Rețeta tradițională a gogoșilor rusești. Ingredientul secret al rusoaicelor.
Mod de preparare
Chefirul se încălzește la foc mic până devine călțuț. Atenție să nu fiarbă. Gălbenușurile, zaharul și sarea se bat bine cu telul, apoi se adaugă chefirul. Totul se amestecă bine.
Făina se încorporează treptat, amestecând bine să nu rămână cocoloașe. Compoziția trebuie să fie suficient de densă. La urma adaugăm bicarbonatul de sodiu. Totul se amestecă bine. Aluatul se lasă la temperatura camerei pentru 30 de minute, astfel încât chefirul să interacționeze cu bicarbonatul de sodiu.
Când veți observa bule pe suprafața aluatului, puteți prăji oladiile. Într-o tigaie încinsă se toarnă ulei. Cu o lingură se pune câte un pic din compoziția pentru oladii, lăsând suficient spațiu între ele, pentru că se vor mari.
Oladiile se gătes cu fac mic, până pe suprafața lor se formeză mici bule, apoi le întoarcem pe cealaltă parte și o mai gătim 2-3 minute. Oladiile se servesc calde, cu miere, dulceață sau smântână langă un pahar de ceai dulce, potrivit stiridiaspora.ro