Lifestyle

Rețetă spaghete în stil grecesc. Delicatesă propusă de bucătarul Vlăduț

Rețetă spaghete în stil grecesc. Delicatesă propusă de bucătarul Vlăduț

Rețetă spaghete în stil grecesc. Delicatesă propusă de bucătarul Vlăduț! Simpaticul bucătar de la Neatza propune o rețetă ce conține spaghete, iaurt, castraveți, dar şi alte ingrediente delicioase.

Ingrediente

  • 1 pachet de spaghette
  • 1 cutie iaurt cremos
  • 250 gr brânză telemea
  • 5-6 castraveți cornișon
  • mărar
  • mentă
  • suc de lămâie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • porumb

Mod de preparare

Rețetă spaghete în stil grecesc. Pastele se fierb în apă cu sare, conform rețetei clasice sau instrucțiunilor de pe pachet. Cât timp fierb pastele, ne ocupăm de sosul grecesc de iaurt cu castraveți. Curățăm castraveciorii de coajă, îi dăm pe răzătoare, îi scurgem puțin de lichid și îi adăugăm peste iaurt. Adăugăm și brânza telemea, de asemenea dată pe răzătoare, puțin ulei de măsline, mărar și mentă, tocate mărunt, și omogenizăm compoziția.

Mai potrivim gustul sosului grecesc cu sare, piper și zeamă de lămâie și dăm sosul la rece până sunt răcite și pastele.

Porumbul se coace pe grătar, la cuptor, sau pe tigaia grill.

Pastele, după ce sunt fierte, al dente, se scurg și se trec prin jet de apă rece, notează a1.ro. Se servesc pastele amestecate cu sosul de iaurt cu brânză și castraveți, alături de porumbul copt.