Tarta cu blat pufos, roșii și mozzarella. Rețeta pas cu pas. Baza este formată dintr-un aluatul fraged cu ou, iar umplutura este simplă, doar cu roșiile cherry și mozzarella tăiată în bucăți mici, peste care se presară câteva frunze parfumate de busuioc proaspăt. Finalul este extrem de gustos. Se poate savurat rece sau ușor încălzită, pentru un aperitiv cu prietenii sau pentru o masă în familie este perfectă.
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 200 g făină
- 30 g amidon de cartofi
- 120 g de ulei de măsline extravirgin
- 100 g lapte
- 80 g parmezan ras
- sare după gust
- 10 g drojdie uscată
- 200 g roșii cherry
- 100 g brânză mozzarella
- busuioc proaspăt
Mod de preparare tartă moale cu roșii și mozzarella:
Pentru a pregăti aluatul pentru tarta noastră moale, spargeți trei ouă într-un castron mare, apoi începeți să le bateți cu un mixer electric și adăugați celelalte ingrediente: uleiul de măsline extravirgin, sarea și laptele. Cernem făina pentru a evita formarea oricăror cocoloașe și o încorporăm. Adăugăm amidonul de cartofi și, în final, drojdia.
Pentru a da un plus de savoare amestecului, puteți adăugați parmezan ras.
Se amestecă totul, apoi se transferă amestecul într-o formă de tartă și se nivelează cu o spatulă, astfel încât să se distribuie uniform.
Această tartă moale cu roșii și mozzarella se coace în cuptorul ventilat, preîncălzit la 180°, timp de 25-30 de minute.
Când baza tartei este gătită, lăsați-o să se răcească complet înainte de a o scoate din formă și de a o răsturna pe o farfurie suficient de mare.
În acest moment, o putem umple distribuind la suprafață roșii cherry și mozzarella tăiată în bucăți mici. Adăugați câteva frunze de busuioc proaspăt și un strop de ulei de măsline extravirgin.
Tartă pufoasă cu roșii și mozzarella!
Sfat pentru gospodine! Putem servi acest fel de mâncare și fierbinte: odată umplută, punem tarta din nou la cuptor pentru câteva minute, timp suficient pentru ca mozzarella să se topească, potrivit stiridiaspora.ro.