Reteta simpla si rapida! In cazul in care esti in pana de idei si nu stii ce sa mai gatesti, iti recomandam supa crema de morcovi. Se face cat ai clipi, este aromata si delicioasa!
Ingrediente
- 800 g morcovi
- 1 ceapă mare
- 3 linguri ulei de palmier
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță rasă ghimbir
- 1 l supă de legume
- 1 felie țelină (de grosimea a două degete)
- sare
- piper
- crenguțe de cimbru
- 2 linguri semințe de dovleac + 2 linguri pentru servit
- 1 lingură semințe floarea soarelui + 2 lingură pentru servit
- 2 linguri smântână + smântână pentru servit
Mod de preparare
Pentru ca totul să meargă foarte repede, spălăm morcovii, îi curățam, apoi îi radem.
Călim ceapă în uleiul încins. Când devine sticloasă adăugăm usturoiul pisat și ghimbirul ras.
Lăsăm la foc mic până se călesc puțin și acestea, apoi adăugăm morcovii rași și îi călim în jur de 4 minute, amestecând în acest timp.
Stingem cu supă de legume, adăugăm țelină, sare, piper și frunze de cimbru și lăsăm să fiarbă în jur de 20 minute, la foc mediu.
După acest interval luăm de pe foc, scoatem crenguțele de cimbru, adăugăm semințe de dovleac și floarea soarelui, 2 linguri cu smântână și pasăm.
Servim supa crema de morcovi cu ghimbir și semințe decorând-o cu câteva semințe din tipul celor folosite și puțină smântână, în funcție de gusturi. Pofta buna!