Rețetă simplă și delicioasă: Cheesecake cu lime, fară coacere! Rețeta este folosită de marii cofetari
Toată lumea știe că cheesecake-ul este, făra îndoială, una dintre cele mai gustoase prajituri din lume. Însă nu brânza dulce este vedeta, ci lâmâia. Cofetarii o recomandă atât pentru zilele călduroase de vara, dar și pentru sezonul rece.
Ingrediente cheesecake cu lime:
Pentru blat aveți nevoie de 140 g de biscuiti graham; sare fina; 6 linguri de unt.
Pentru delicioasa crema aveți nevoie de următoarele ingrediente:
700 g cremă de brânză, la temperatura camerei;
jumătate de cana de zahar;
coaja de la 2 lime;
200 g smântână;
400 g de lapte condensat indulcit;
sucul de la 2 de lime;
esență de vanilie;
sare;
Cum se prepara cheesecake cu lime:
Biscuitii si sarea se pisează cu ajutorul unui robot de bucatarie pana când capăta o textura nisipoasă, după care se adaugă untul topit. Întinde amestecul într-o tava rotunda, cu pereții înalți. Pune blatul obținut la congelator pentru 20 de minute.
Cât timp blatul stă la rece, într-un vas cu pereții inalti, mixați timp de trei minute crema de brânză, zaharul si coaja de lime pana obții o crema pufoasa. Crescand viteza mixerului, adaugă ușor smantana. Acum pune laptele condensat si amesteca la viteza mica.
Apoi adaugă sucul de lime, esența de vanilie și puțină sare. Bate pana când amestecul devine omogen. Toarnă umplutura deasupra micului blat si lasa totul la frigider pentru aproximativ 10 ore, potrivit peroz.ro.
Pofta buna!