Rețeta secretă pentru gripă. cea mai simpllă rețetă de supă cu ghimbir și morcovi
Ghimbirul este recunoscut drept antibiotic natural, iar despre miraculoasa supă cu ghimbir și morcovi se spune că are puterea unui antibiotic natural.
Supa cremă de ghimbir și morcovi te ajută să treci mai ușor peste o gripă sau o răceală. Poate fi utilă și în tratarea infecțiilor cronice și în rezolvarea unor probleme de respirație.
Pentru o supă de ghimbir și morcovi ai nevoie de:
1,3 kg morcovi, curățați și tocați
1 ceapă, tăiată felii subțiri
2 linguri cu ulei de măsline
6 căni cu supă de legume
o bucățică de 2,5 cm de ghimbir, curățat
coriandru proaspăt sau pătrunjel
1/4 cană cu semințe decojite de dovleac
sare și piper după gust
Mod de preparare
Supa cremă se prepară repede. Într-o oală, pune ulei de măsline, apoi adaugă morcovii și ceapa, asezonează cu sare și piper. Sotează apoi până când ceapa s-a înmuiat, aproximativ cinci minute.
Adaugă ghimbirul și mai sotează încă un minut, apoi adaugă supa de legume și lasă la fiert la foc mare până începe să clocotească.
Apoi dă focul la mic și lasă să fiarbă încet până când morcovii s-au fiert, aproximativ 20 de minute.
După această etapă de fierbere, se prepară supa cremă. Cu ajutorul unui blender mixează până obții o cremă fină.
La final, pentru un plus de gust, adaugă în supă pătrunjel tocat.