Pentru că ne aflăm în postul Crăciunului, vă prezentăm astăzi o rețetă veche de sarmale de post, o rețetă ce aparține lui Radu Anton Roman. Ingredientul care le face extrem de gustoase sunt prunele uscate.
Ingrediente necesare:
- 1 varză murată
- 3 cepe
- 1 pahar untdelemn
- piper boabe
Pentru un plus de gust, adăugați 100 g prune uscate (sau stafide, ciuperci, felii de măr uscate)
- 1 ceașcă orez
- 1 pahar bulion
- 1 morcov
- sare, piper măcinat, boia
Rețeta secretă a lui Radu Anton Roman: Sarmale de post. Ingredientul care le face extrem de gustoase
Modul de preparare:
Două cepe se toacă și se călesc în ulei, apoi se adaugă ceașca de orez și puțină apă. Se condimentează cu sare și piper măcinat și se lasă să scadă câteva minute. Morcovul se dă pe răzătoare. Prunele se toacă mărunt și se adaugă peste orezul fiert.
Cât timp se gătesc ingredientele de mai sus, varza se spală bine. Se aleg 10-15 foi de varză mari, iar restul verzei se toacă mărunt.
Se unge o cratiță mare cu ulei, se umpu foile de varză și se așează în cratiță împreună cu varza tocată și morcovul ras.
Peste sarmale se pune un sos făcut din cea de-a treia ceapă călită în ulei, cu boia, piperul boabe și bulionul. Se pune cratița acoperită în cuptor, pentru circa 1 oră, potrivit unica.ro.