Rețetă sănătoasă pentru zilele de vară! Gustul pare desprins din meniurile restaurantelor gourmet. Nutriționistul Cori Grămescu demontează mitul conform căruia mâncarea sănătoasă este și una scumpă.
Cheia unei alimentații sănătoase, inclusiv a slăbirii constă în primul rând în consumul de ingrediente naturale, neprocesate, generice.
Rețetă sănătoasă pentru zilele de vară! Frigărui de curcan cu varză coaptă și dressing de muștar și ceapa (2 porții în rețetă) –pentru frigăruile de curcan avem nevoie de 250 g piept de curcan care a stat la marinat cel puțin 4 ore într-un amestec dintr-o lingură de pătrunjel uscat, piper alb după gust, 3 linguri de sos de soia și o lingură de fulgi de ceapă uscată.
Pe bețele de frigărui alternam bucățile de carne cu bucăți de ceapă albă și le coacem la temperatura medie pe tigaia antiaderentă, acoperite cu un capac pentru a nu usca prea rău carnea.
Între timp tăiem o jumătate de varză albă în felii de 2 degete grosime (avem grija să păstrăm cotorul, pentru că el ține frunzele atașate) și le coacem pe hârtie pergament, în cuptorul încins la 180 de grade. Le pulverizam cu ulei de măsline și condimentăm cu sare și piper.
Le coacem timp de 10-15 minute pe fiecare parte. Dressingul pentru varză se prepară dintr-o ceapa alba tăiată mărunt pe care o punem la înăbușit cu 20 g unt de 65% grăsime, 3 linguri de apă și o linguriță de muștar dijon, la foc mic, amestecând continuu ca să nu se ardă ceapa.
Când ceapa este transparentă, luăm tigaia de pe foc. O porție înseamnă jumătate din frigărui, 2-3 bucăți de varză coaptă și jumătate din cantitatea de sos de ceapă caramelizată, pe care o turnăm peste varza coaptă.