Rețeta pentru pâinici rapide cu mălai. Când vrei să îi bucuri pe cei dragi cu preparate culinare deosebite nu trebuie să alegi rețete sofisticate. Scones cu mălai sau pâinici cu mălai este rețeta recomandată astăzi. Ingredientul secret care dă un gustul deosebit acestor pâinici este dat de făina de porumb.
Ingrediente necesare poentru pâinici cu mălai:
- 200 gr făină albă
- 130 gr făină de porumb
- 100 gr unt
- 100 ml lapte
- 100 gr gorgonzola
- 2 ouă
- 1 linguriță praf de copt
Rețeta pentru pâinici rapide cu mălai. Modul de preparare este simplu:
- În laptele încălzit se topește untul și gorgonzola, se lasă la răcit și se toarnă peste ouăle bătute.
- Amestecă cele două și făina, adaugă praful de copt.
- Obținem un aluat, îl întindem și îl tăiem cu un cuțit la minimum 2 cm ca niște biscuiți.
- Dacă vrem, ungem cu un alt ou bătut pâinicile și le coacem în cuptorul fierbinte până devin ușor aurii, potrivit stiridiaspora.ro.
Beneficii surprinzătoare ale mălaiului:
Porumbul este bogat în acizi grași nesaturați (85 — 90%), conține multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și
fibre. Chiar dacă prin fierbere își pierde din substanțele nutritive, peste 60% dintre acestea se păstrează.
Are proprietăți astringente, diuretice, antiinflamatoare, tonice, fiind utilizat în primul rând ca aliment (cereală) și apoi ca plantă medicinală. El a fost îndelung utilizat în bucătăria tradițională românească prin făina de mălai gătită.
Are efect împotriva stresului fiind bogat în vitaminele din grupa B, mai ales în vitamina B1, care are acționează asupra funcționării sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii. Prin conținutul de vitamina E,
ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză și, implicit, de infarct. Ajută și la procesul de reînnoire al celulelor. Mai mult, porumbul fiert conține și potasiu, necesar pentru buna funcționare a mușchilor și a inimii.