Ai foarte puțin timp la dispoziție pentru gătit, dar nici nu vrei să dai comandă de mâncare? Iti recomandam o reteta nemaipomenit de gustoasa! Astazi, cel mai rapid risotto cu ciuperci. Este gata in 20 de minute!
Ingrediente:
- 200 g orez special pentru risotto
- 1 ceapă medie
- 2 linguri ulei de măsline
- 170 g ciuperci champignon proaspete
- 120 ml vin sec
- 500-600 ml supă pui
- 50 g parmezan ras
- 30 g unt
- câteva fire de pătrunjel tocat
- sare
- piper proaspăt măcinatret
Reteta nemaipomenit de gustoasa! Astazi, cel mai rapid risotto cu ciuperci. Este gata in 20 de minute!
Călim ceapă tocată mărunt în ulei de măsline. Adăugăm ciupercile, tăiate felii și le călim până se moaie. Punem apoi orezul să se prăjească până devine transparent.
Turnam vinul peste orez, apoi punem supă (fierbinte – va sta tot timpul cât gătim la foc mic, să nu se răcească) cât să acoperim orezul, următoarea porție de supă punând-o după ce a fost absorbită prima, și tot așa. Este una din condițiile preparării unui risotto bun: lichidul se absoarbe câte puțin, complet, dar nu îl lăsăm să devină uscat. Asezonăm cu sare și piper. Oprim focul, adăugăm untul și parmezanul ras, amestecăm bine până se topesc și se omogenizează compoziția.
Servim cu pătrunjel verde tocat ca atare, sau pe post de garnitură, imediat după ce îl gătim.