Rețetă mousakka light cu legume de vară. Fiecare felie, o doză de sănătate! Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție este de părere că nu trebuie să dăm banii pe alimente scumpe pentru a mânca sănătos.
Conform specialistului, cu un pic de imaginație și o gestionare bună a resurselor putem avea un plan alimentar sănătos cu mai puțin de 25 de lei pe zi.
Rețetă mousakka light cu legume de vară. „Moussaka” light cu legume de vară (5 porții în rețetă) – în procesatorul de mâncare se mizează 2 cepe, un ardei, 2 morcovi dați pe răzătoare, 2 legături de ceapa verde fără frunze, o legătură de pătrunjel și o legătură de mărar tocate mărunt, 500 grame de pulpă de curcan. Amestecul rezultat se condimentează cu sare, piper și se rumenește în tigaie înaltă cu 3 linguri de ulei de măsline. Când carnea este gătită se adaugă 300 g roșii în conservă și se lasă să mai fiarbă puțin. Între timp pe tigaia grill se rumenesc felii de vinete și dovlecei. În tava înaltă se pune un strat de vinete, un strat de dovlecei, un strat din amestecul de carne cu legume, apoi încă un strat de vinete, unul de dovlecei și la final se închide cu un strat de vinete. Se presară cu 70 g cașcaval light dat pe răzătoare și se dă la cuptorul încins la 180 de grade pentru 10 minute.
Nutriționistul Cori Grămescu demontează mitul conform căruia mâncarea sănătoasă este și una scumpă. Cheia unei alimentații sănătoase, inclusiv a slăbirii constă în primul rând în consumul de ingrediente naturale, neprocesate, generice.
Este esențial să mâncăm la fiecare masă proteine de bună calitate
„O dieta corectă trebuie să fie sustenabilă și să includă toate grupele alimentare, fără să restricționeze major aportul alimentar zilnic. Este foarte important să consumăm minim 600 g de legume pe zi, la fel cum este esențial să mâncăm la fiecare masă proteine de bună calitate, în cantitate moderată. Însă nu trebuie să cădem în capcana ‘alimentelor minune’ scumpe care pot fi cu ușurință înlocuite cu alimente locale mult mai ieftine și la fel de benefice organismului. De exemplu, oricând borccoli-ul poate fi înlocuit cu conopida sau varza, zucchini cu dovlecei, mango cu piersici, sau tonul cu palamida, un peste care creste în Marea Neagră și care are tot la fel de multe proteine ca tonul de cea mai bună calitate, explică nutriționistul și fondatorul platformei de diete yummdiet.com Cori Grămescu.