Lifestyle

Rețeta lunii! Cele mai delicioase paste cu spanac și lămâie. Andreea Raicu ne învață cum să le preparăm

Rețeta lunii! Cele mai delicioase paste cu spanac și lămâie. Andreea Raicu ne învață cum să le preparăm

Există foarte  multe rețete de preparare a pastelor, iar fiecare dintre ele își are un specific aparte. Din Italia, unde pastele sunt parte din meniul zilnic, iar prepararea acestora diferă de la o regiune la alta și până în România, rețetele de paste sunt foarte diferite.

Andreea Raicu vine acum, cu o rețetă de paste cu spanac și lămâie, care se poate prepara în numai 15 minute.

Paste cu spanac și lămâie

Credem că merită încercat, mai ales, că în curând vine Postul Paștelui, iar aceste paste se cadrează perfect în perioada respectivă.

Vă prezentă de ce aveți nevoie pentru aceste paste minunate.

Ingrediente:

– 225 g paste de tip tagliatelle sau spaghete

– o lingură ulei de măsline extravirgin

– 1/2 ceapă tocată mărunt

– 3 căței de usturoi, zdrobiți

– o linguriță coajă de lămâie

– o lingură zeamă de lămâie

– sare și piper negru, după gust

– 320 ml smântână vegetală pentru gătit

– 60 g baby spanac

– o lingură amidon de porumb + 2 linguri apă

– parmezan, după gust

Mod de preparare

Pentru început, pune apă la fiert într-o oală încăpătoare și gătește pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, încălzește tigaia și adaugă în ea uleiul de măsline și ceapa tocată fin. Lasă ceapa să se calească timp de trei minute, apoi adaugă coaja de lămâie și usturoiul. Lasă totul pe foc încă un minut, amestecând constant, evitând arderea ingredientelor.

Adaugă în aceeași tigaie și zeama de lămâie, smântâna de gătit, sarea și piperul. Separat, amestecă amidonul cu apă, până când obții o pastă omogenă, pe care o vei pune imediat în tigaie. Amestecă toată compoziția la foc mediu, până obții un sos consistent.

Când ai deja un sos omogen, adaugă spanacul spălat și uscat în prealabil. Lasă-l în tigaie timp de 1-2 minute, apoi stinge focul și adaugă pastele gătite.

Amestecă în tigaie până când sosul acoperă toate pastele, apoi pune-le în farfurii și adaugă parmezan, notează andreearaicu.ro.