Rețetă fabuloasă: Pizza la tigaie. Rapid, simplu și ușor. Pizza este un fel de mâncare cu originea în Napoli, Italia. Experții spun că este o pâine plată, de obicei rotundă, care se acoperă cu un sos delicios de roșii și brânză, plus alte topping-uri opționale, preparată la cuptor. Mai mult, acest preparat este adoptat cu succes de o lume întreagă.
Dacă nu ai timp să gătești, astăzi vă prezentăm o rețetă extrem de simplă de pizza la tigaie. Iese delicioasă și se prepară în câteva minute.
Ingrediente necesare pentru pizza:
Pentru blat
3 linguri de iaurt/smântână
9-10 linguri de făină
2-3 ouă
sare
Pentru toppinguri – la alegere
sos de roșii
mezeluri/carne gătită de pui/porc
parmezan, mozzarella
ciuperci, ardei, ceapă, porumb, măsline etc.
Mod de preparare:
„Pizza la tigaie este o soluție la îndemână atunci când vrei să pregătești ceva de mâncare gustos, dar rapid. Trebuie să știi că rețeta este foarte simplă, doar este indicat să respecți pașii de mai jos. Iată cum faci pizza la tigaie:
Combină, într-un bol, toate ingredientele pentru blat, până obții un aluat moale, chiar lichid și omogen.
Încinge tigaia, la foc mediu, pune puțin ulei și toarnă aluatul.
Pune toppingurile alese deasupra (în asta constă frumusețea rețetei, e atât de versatilă încât o poți face mereu diferit, astfel încât să nu te saturi de ea). Poți alege un dressing în funcție de preferințe sau de ce ai în frigider în acel moment. Pune capacul și lasă să se coacă pizza la tigaie, la foc mic spre mediu.
Când se rumenește pe la margini blatul și cașcavalul e bine topit, dă tigaia de pe foc, feliază pizza cât e ferbinte și asta-i tot,” notează retete.unica.ro.