Reteta delicioasa de vara: vinete grecesti! Vladut, simpaticul bucatar de la Neatza, a prezentat o reteta rapida, sanatoasa si incredibil de gustoasa. Merita sa incerci!
”Aveți nevoie de vinete, cât mai multe vinete. Mai aveți nevoie, mare atenție, de măsline verzi și pastă de măsline verzi, ardei copți, migdale, o lingură sau două de iaurt grecesc și puțină brânză feta.
Cum vom proceda? Este foarte simplu! Vinetele le voi prepara la cuptor, pentru că am nevoie și de coaja acestora când le servesc. După ce le voi coace foarte, foarte bine, coaja se va întări și va deveni crocantă și-mi permite s-o păstrez ca pe o cochilie, unde urmează să așez salata de vinete.
Reteta delicioasa de vara: vinete grecesti! Este rapida, sanatoasa si incredibil de gustoasa
După ce îndepărtez pulpa, o las într-o strecurătoare, să se scurgă foarte, foarte bine, apoi o tai cu un cuțit de lemn, mai mare decât știm salata de vinere românească. Voi adăuga o lingură sau două de iaurt, se va deschide mai mult la culoare, va căpăta un aer proaspăt. Adaug migdalele tăiate grosier, ardeiul copt tăiat în cubulețe, o lingură sau două din pasta de măsline, puțină brânză feta, dar și uleiul de măsline pe final. Un pic de usturoi presărat pe deasupra nu strică deloc” a spus Vlăduț.