Rețetă delicioasă de cornuleţe fragede cu borș, de post! Exista cineva căruia să nu îi placă cornulețele? Chiar dacă sunt de post, rezistă cineva în fata acestor produse de patiserie românești și moldovenești aromatizate cu esență de vanilie sau rom pudrate cu zahăr pudră? Nu cred. Pentru a vă potoli pofta, noi vă propunem următoarea rețetă ce se prepară ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente.
Ingrediente necesare pentru cornulețe:
400 gr făină
200 ml ulei
100 ml borş
7 gr drojdie uscată
1 praf sare
200 gr rahat
100 gr zahăr pudră vanilat
Cornuleţe fragede cu borș, de post, se prepară astfel:
Într-un bol se pune făina, sarea şi drojdia. Facem puțin loc în mijloc şi apoi turnăm uleiul şi borşul. Frământam puțin doar atât cât să omogenizăm aluatul. La final va rezulta un aluat sfărâmicios, nu foarte compact, potrivit caietulcuretete.com.
Aluatul se lasă la dospit circa 30 minute, apoi împărţim coca în patru – cinci bile, fiecare dintre ele urmând să o întindem sub forma unui cerc, cu ajutorul sucitorului. Tăiem aluatul mai întâi în două, apoi în patru şi la final în opt triunghiuri aproximativ egale.